Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Това са късметлийските дни, подходящи за смяна на спалното бельо

09 февруари 2022, 08:20 часа

Ежедневната ни рутина включва дейности, свързани с личната хигиена, но и такива, които правим за чистотата на дома. Например особено внимание отдаваме на състоянието на кухнята, тъй като там готвим, храним се и замърсяваме постоянно. Обаче не бива да неглижираме и останалите помещения – смяната на спалното бельо например също трябва да се случва често, а дори има и определени дни за целта, които ни носят късмет и благополучие. Нека видим:

В кои дни да подменяме спалното бельо, за да привлечем късмета у дома?

Смята се, че бельото е добре да се изпира в понеделник, за да донесе качествен и спокоен сън. А и от друга страна – ще има достатъчно време да изсъхне, докато дойде ред за подмяната му.
Някои специалисти по езотерика споделят личен опит и твърдят, че за привличане на късмет и благополучие, подменят спалното бельо в дни от седмицата – събота или четвъртък.
Пророчиците от миналото пък са съветвали всички домакини да вършат къщната работа, включително и смяната на спалното бельо, в събота. Това ще донесе на дома късмет, здраве на членовете на семейството, хармония и благополучие. При поставяне на бельото, го обръщайте навътре, за да отблъснете неприятности и болести.
Както споменахме, бельото може да се сменя и в четвъртък – за просперитет и здраве. 
Още едно вярване, което много хора спазват – смяната на спалното бельо на новолуние. По този начин ще внесете в дома с хармония, добро настроение и любов.
И обратно – независимо в кой ден се пада, не сменяйте бельото в спалнята, когато е голям религиозен празник. Тогава не се препоръчва и да вършите каквато и да е домакинска работа. Неделя и петък също не са подходящи дни за почистване на спалнята.
Някои народни поверия гласят, че спалното бельо трябва да се изглади преди поставянето му, за да се изгонят всички злини от гънките му.
След като приятели са пренощували у вас, възможно най-скоро след края на посещението им премахнете спалното бельо и го изперете, за да не се съхрани енергията му в него.
Ако вашите домашни любимци са приели леглото ви за тоалетна в даден момент – не драматизирайте, приемете, че Вселената ви изпраща сигнал за идваща промяна в живота ви – в зависимост от вашата реакция заради случката, се определя и какви ще бъдат промените – положителни или не толкова.
Калинка в спалнята, докато сменяте спалното бельо, предвещава много любовни приключения и дълголетие с вашия съпруг. 

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес