Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Това са храните, които никой диетолог не би купил за себе си

25 октомври 2022, 17:05 часа

В днешно време имаме избор от толкова много вкусни храни, че поддръжката на здравословна диета е все по-трудна. Най-добре могат да ни помогнат с това диетолозите. Кои храни те не биха купили за себе си обаче?

Какво мога да ям, когато съм на диета – не пропускайте тези 5 храни

Някои видове ориз

Основно говорим за белия ориз, но и някои други видове, с висок гликемичен индекс, които биха довели до покачване килограмите. Ако все пак държите да хапвате ориз, спрете се на кафяв или черен.

Сосове

Да, ние никога не си слагаме кой знае колко, било то кетчуп, майонеза, барбекю сос, горчица, но е най-добре да него правим изобщо. Пълни са със захар, която е враг на всеки здравословен режим.

Сушените плодове

Макар и да съдържа думата "плодове", те не са точно като истинските. Обработват се със серен диоксид, както и в газови и бензинови пещи, ускоряващи процесът на сушенето. Освен това имат адски много захар в себе си.

Грозде

Защо диетолозите избягват гроздето? Колко и да е вкусно и макар и да е плод, никой не хапва само по едно зрънце от него, докато то е пълно със страшно много захар.

8 навика, които ви пречат да отслабнете

Неправилно сготвена риба

Рибата е една от най-полезните храни, със своите Омега-3 мастни киселини, но когато не е приготвена както трябва, всичко полезно може да изчезне от нея. Най-правилните начини за сготвяне на рибата, са варене и печене.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес