Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Това не е декор от филм на ужасите, а гнездо на стършели

28 април 2014, 16:12 часа

Огромно стършелово гнездо с доста страховит вид бе открито случайно в изоставен имот.

Гнездото е изваяно около дървен арезба на човешко лице, при което се е получило това интересно и доста страшничко творение.

Гнездото е открито случайно и според  човека, който е направил снимките е пусто. Потребители на социалните мрежи обаче го предупреждават да внимава, защото може да е просто латентно и  вътре е възможно все още да има от огромните летящи насекоми и дори малко повишение на температурите ще ги събудят.

Един човек споделя във форум: „Познавах едни хора, които си прибраха огромно пчелно гнездо в дома си като декор, защото си мислеха, че вече вътре нямаше от жилещите насекоми. Скоро обаче разбраха колко са сбъркали, защото по-високата температура в къщата ги събуди и не е нужно да споделям повече какво се случи...“.

Човекът, който е снимал това страшничко гнездо обаче споделя, че ще направи всичко възможно да се увери, че вътре няма живи насекоми, преди да предприеме действия по проучяването по-отблизо. Той пише, че навсякъде около него имало мъртви насекоми и даже удрял с прът по-ниската част и нямало активност.

Стършелите могат да достигнат до 5 сантиметра дължина и тяхната отрова е доста повече отколкото на другите жилещи насекоми, както и съответно болката е доста по-голяма.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес