Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Топ трикове за ускоряване на метаболизма с кафе

12 февруари 2021, 09:18 часа

Чаша горещо кафе със здравословни добавки е чудесен начин за ободряване и ускоряване на метаболитните процеси в организма.

Експерти в диетичното хранене разкриха какви съставки трябва да добавите към кофеиновата напитка, за да ускорите метаболизма и съответно да отслабнете по-бързо. Ето кои продукти могат да превърнат кафето в лечебен еликсир.

КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ХРАНИТЕЛНА ЧУВСТВИТЕЛНОСТ И АЛЕРГИЯ

Люти чушки

Пикантните чушки съдържат вещества, които подпомагат метаболизма.  Капсаицинът в тях води до повишаване на телесната температура и ускоряване на сърдечния ритъм. Този ефект продължава 3 часа след приема на пикантна храна. Може да прибавите стрит лют червен пипер към сутрешната си напитка. Ако този метод не ви допада, не се отчайвате. Ще ви предложим и варианти, които със сигурност ще ви допаднат.

Канела

Канелата стимулира метаболизма и подобрява храносмилането. Освен това спомага за понижаване нивата на кръвната захар и насърчава бързото разграждане на мазнините. Добавете четвърт чаена лъжичка от нея към сутрешното си кафе.

Пчелен мед

Ако обичате сладко кафе, вместо захар използвайте мед. Той ускорява метаболизма и регенерацията на тъканите, има противовъзпалителен, бактерициден и тонизиращ ефект.

Кокосово масло

Натуралното кокосово масло е богато на средноверижни мастни киселини, които засилват метаболизма. Прибавете 1 чаена лъжичка от него към кофеиновата напитка.

Но все пак не забравяйте, че не трябва да прекалявате с кафето, защото то дехидратира тялото. Не забравяйте да приемате достатъчно вода, за да са засилите положителните му ефекти и да неутрализирате отрицателните. 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес