Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ТОП хак за отлични резултати след употребата на сух шампоан

31 май 2023, 20:33 часа

Какво представляват сухите шампоани и колко често трябва да ги използвате?

Сухите шампоани обикновено работят, като абсорбират излишната мазнина от косата, посредством прахове и определени нишестета, така че косата да изглежда по-чиста. В момента на пазара има множество марки и разновидности, вариращи от нюанси до различни формули за различни типове коса.

Нетрадиционните приложения на сухия шампоан

Честотата, с която трябва да използвате сух шампоан, зависи от типа на косата ви. Ако косата ви е много мазна, можете да го използвате три-четири пъти седмично. Но ако имате суха коса, използвайте го веднъж седмично или веднъж на 10 дни или 2 седмици. Ако се потите много, може да искате да го използвате по-често, може би през ден. Въпреки това, ако правите това, трябва да се уверите, че изплаквате скалпа си старателно.

Имайте предвид, че ако сте склонн към пърхот или страдате от фоликулит е по-добре да не използвате сух шампоан. Има хора, които може да са алергични към сухи шампоани. Те могат да получат симптоми като дразнене, зачервяване, сърбеж и лющене. Натрупването на продукти и мъртвите клетки също могат да доведат до фоликулит или пърхот. Понякога това може да доведе до изсушаване на кожата и да направи косата по-чуплива или много твърда и да я отежни.

Какви са предимствата и недостатъците на сухите шампоани за коса

Така че, ако планирате да включите сух шампоан в рутината си, уверете се, че измивате косата си старателно след това, за да избегнете натрупването на продукта и всички проблеми, които следват от това.

ТОП хак, с който ще постигнете отлични резултати

Не пръскайте сухия шампоан непосредствено преди да излезете навън. Вместо това го сложете няколко часа преди това. Като последваща стъпка разрешете вниматлено косата си от корените до върховете, докато продуктът се разпредели равномерно.

Следвайки този метод, прахообразните частици на сухия шампоан ще имат достатъчно време да абсорбират цялата излишна мазнина от косата и ще дадат свежия и обемен ефект, който търсите.

Сухите шампоани са удобен продукт, който можете да имате под ръка в спешни случаи, но в никакъв случай не и за прекалено честа употреба.

Прилагайте този невероятен трик, за да се възползвате от всички ползи на сухия шампоан. Така ще постигнете страхотен ефект без да отежнявате излишно косата си.

Петя Недева
Петя Недева Отговорен редактор
Новините днес