Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Топ 10 на градовете, примамващи любителите на доброто пийване

22 февруари 2022, 13:20 часа

В някои градове по света „алкохолните“ традиции са изведени до нивото на уникално изживяване – стига, разбира се, да не се прекалява и всичко да остава в разумни граници.

10-то място – Дъблин. Любовта на ирландците към силните напитки е известна отдавна. Тук на всяка крачка се срещат интересни питейни заведения. Един от най-посещаваните музеи е този на прочутата бира „Гинес“. „Книгата на рекордите на Гинес“ бива основана през 1955 г. точно от тази пивоварна фирма.

9. Токио. В японската столица се намират огромен брой барове в най- различни стилове: английски, немски, спортни, караоке... Най-известните марки бира тук са „Сапоро“, „Асахи“ и „Кирин“. Изключително популярно е и уискито Santory, което се произвежда от едноименната японска компания. Един от най-престижните барове в Токио е Soho's Omotesando.

8. Амстердам. Тук също са налице много барове, които приемат посетители 24 часа денонощно без почивни дни. Безспорните лидери за почитателите на силните напитки са кварталът на проститутките с червените фенери, както и площад „Рембранд“.

7. Сидни. Туристите тук са канени от множество старинни барове. Например, барът Hero of Waterloo посреща своите още от 1845 г., а хотел Lord Nelson отваря дори по-рано и от него - през 1841 г. Но бирата е доста скъпа – не по-малко от 8 долара.

6. Мадрид. Испанската столица предлага на своите гости впечатляващо разнообразие от денонощни питейни заведения. Цените на алкохола са сравнително поносими: например, бирата е по 3-4 долара. В центъра се намира популярният исторически бар Taberna Las Gabrieles, където всеки вторник се танцува фламенко.

5. Сао Пауло. Сред най-големия град на Южното полукълбо цели 15 000 бара и нощни клубове в постоянен режим канят гостите си да се развличат. Цените на напитките се колебаят от 1 до 10 долара. Всъщност, алкохол може да си вземете и на улицата, но това не се препоръчва - нивото на престъпност е много високо.

4. Прага. Градът е известен със своята бира, за която тук ще трябва да платите само 1 долар. Ценителите казват, че в Прага бирата се дели на добра и много добра. Едно от най-популярните места е Lavka Bar and Club с дискотека, бар и даже театър.

3. Канкун. Този мексикански град е и един от десетте най-добри курорта в света. Много барове и кафенета тук предлагат алкохол за по-малко от долар. А известният нощен клуб „Коко Бонго“ изненадва своите гости с фантастични изпълнения.

2. Истанбул. Туристите тук се изненадват от отличната бира на цена около 2 долара за халба. Но в разгара на сезона може да поскъпне значително. В квартал „Бейоглу“, който се намира в европейската част на Истанбул, има особено много магазини, кафенета и ресторанти.

1. Мюнхен. Сортовете мюнхенска бира просто не може да бъдат преброени. Тук бирата се пие целогодишно, а от края на септември стартира грандиозният „Октоберфест“ – най-мащабният фестивал на бирата в целия свят. По време на това тържество всяка пивоварна на Мюнхен кани гости в своите обширни павилиони, които побират до 10 000 зажаднели гости.

Любомир Атанасов
Любомир Атанасов Отговорен редактор
Новините днес