Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тясна стая? Ето как да я направите красива и функционална

15 август 2024, 18:11 часа

Не всички имат достатъчно широки и просторни стаи, които да обзавеждаме както сме си мечтали. Въпросът как визуално да се разшири една тясна стая е от интерес за много хора днес, тъй като в процеса на подреждане на такива стаи възникват много проблеми.

Но според експерти, дори една тясна стая може да бъде направена красива и функционална, ако подходите правилно към въпроса за нейното подреждане.

Характеристики на подреждането на тесни стаи

Можете да разширите пространството с помощта на светлина. Инсталирайте осветителни тела така, че светлината да е насочена от центъра на тавана към стените, съветват интериорните дизайнери.

Можете да се съсредоточите върху далечната тясна стена, като залепите върху нея тапет с едър принт или фототапет. И ние украсяваме останалите стени в монохромна неутрална цветова схема. За предпочитане е да използвате светъл цвят.

9 начина да освежите интериора на апартамента за няколко дни

Ако използвате ламиниран паркет, поставете го перпендикулярно на дългите стени. И за да украсите тесни стени, изберете тапети с хоризонтални ивици - всичко това визуално ще разшири стаята. На практика, не можем да направим стаята по-широка, но визуалната измама ще ни помогне достатъчно, за да не ни притискат стените.

Ако планирате да поставите паркет, тогава е препоръчително да поставите квадратни панелни модули под ъгъл от 45 градуса. Може да се полагат и диагонално.

Ако предпочитате линолеум или килим, изберете обикновени опции без шарки.

Не нареждайте мебелите по дългите стени. Ако е възможно, използвайте мебелите, за да разделите стаята на няколко функционални зони. Това е хем практично, хем ще създадете впечатление за наличието на повече стаи.

Ако има нужда от бюро, тогава го поставяме близо до прозореца. Поставяме шкафа близо до другата тясна стена. Това ще подобри пропорциите на стаята.

За декорация на стените изберете контрастни цветове. За да разширите визуално тясно пространство, изберете студени или светли неутрални нюанси за дългите стени.

И за да украсим крайните стени, избираме ярки, богати, топли цветове с големи шарки.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес