Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тези новогодишни и коледни декорации ще са винаги актуални

05 декември 2023, 13:00 часа

Празничният декор в класически стил ще си остане актуален завинаги. Въпреки че модата за празничен коледен и новогодишен декор се променя всяка година, има идеи, които са актуални независимо от тенденциите. Те ще ви помогнат, ако нямате достатъчно въображение как да украсите апартамента си. И в някои случаи те ще ви позволят да спестите от покупката на декорации за Нова година или Коледа - в края на краищата те могат да се използват отново следващата година.

Украсена елха

Основният елемент на празничния декор ще бъде новогодишното дърво. Дизайнерите отбелязват, че модерните изкуствени смърчови дървета не отстъпват по красота на естествените, пише Homes and Gardens.

Традиционните празнични дизайни изискват голяма елха. Декорирана е в класически стил - с мигащи светлини, червени, зелени, сребърни или златни гирлянди или топки.

7 идеи как бързо и икономично да украсите дома си

Цветови спектър

Друг важен момент е цветовата схема и интериорните елементи. Сред тях има и онези нюанси и аксесоари, които не излизат от мода от десетилетия. Винтидж новогодишната или коледна украса придават на дома ви особен чар.

За традиционния коледен декор ключът е да се използват топли цветове, уютни текстури, естествени материали и винтидж елементи, споделят дизайнери. Традиционната цветова комбинация е червено и златно. Тя винаги изглежда добре във всеки стилов интериор.

Украсете дома си за Коледа с нетрадиционен празничен декор

Детайли и акценти

Други вечни идеи, които дизайнерите предлагат, включват използването на свежи цветя, например коледна звезда, която се свързва с новогодишните и коледните празници, вечнозелени растения, смърчови или борови клонки. Последните могат да бъдат поставени във вази из цялата къща.

Друга тенденция, която никога не излиза от мода, са празничните венци с изкуствени иглолистни клони. Те могат да се използват за украса на вратите на стаята за Нова година или да ги окачите на стената.

Последният акцент в интериора могат да бъдат свещите. Това е универсална украса, която може да се използва за Нова година или Коледа. Интериорните дизайнери съветват да използвате свещи с различна височина за една композиция. Свещниците също ще са полезни, особено ако са ретро или антични. Светлината на свещта винаги създава топла атмосфера и предизвиква усещане за носталгия.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес