Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тези две храни ще ви помогнат за заспите веднага в жегата

20 юли 2021, 10:35 часа

Безсънието засяга голяма част от нас. Пълноценните осем часа сън са от съществено значение за нашето здраве и производителност.

Случвало ли ви се е да се събудите с чувство на слабост или дълго след лягане да не може да заспите, въпреки умората? Експертите са категорични, че това, което консумираме преди лягане, може да повлияе на качеството на съня ни.

Всички знаем, че кофеинът не трябва да се консумира преди лягане. Но съветът на специалистите е да се откажем не само от кафето преди лягане.

За да подобрите съня си, пийте черешов сок преди лягане или изяжте купичка череши.

Според експерти от MattressNextDay, пиенето на черешов сок преди лягане може да улесни значително съня ви и в резултат на това да спите с 1,5 часа повече през нощта. Те посочват няколко проучвания, които показват, че пиенето на черешов сок може да ви помогне да регулирате циркадния си ритъм, известен също като вътрешен телесен часовник. 

Черешите помагат да се увеличи производството на мелатонин, критичен хормон на съня.

Изследванията показват, че хората, които пият черешов сок преди сън, спят средно с 84 минути повече.

Според д-р Е. Каранра митът, че яденето на сирене преди лягане причинява кошмари, трябва да остане в миналото. Той препоръчва консумацията му преди лягане.

Експертът добавя, че сиренето съдържа триптофан, който се използва от мозъка за производството на мелатонин. 

Този млечен продукт е с високо съдържание на калций - минералът намалява стреса и спомага за стабилизиране на нервната система. И съответно това ще ви помогне да спите по-добре. 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес