Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тази киселина ще премахне всички хлебарки

11 август 2022, 13:32 часа

Хлебарките са изключително неприятна напаст, която обаче се среща доста често в повечето домове и най-вече жилищни кооперации. Те могат да пренасят различни заболявания и е най-добре да ги елиминираме възможно най-скоро щом ги зърнем. Имайте предвид обаче, че поставянето на локални отровни препарати при наличието на домашни любимци или малки деца у дома не е никак препоръчително. 

Много от хлебарките въобще не се повлияват от подобни отрови и препарати и оцеляват въпреки всичките ни усилия. За вас обаче сме подготвили няколко хитри трика, които все още се борят успешно с тези вредители. Нека видим. 

Борна киселина и мляко

Това е естествена отрова, която се приготвя у дома от борна киселина, прясно мляко и пудра захар. Сладката смес ще привлече хлебарките, а киселината ще свърши своята задача. Използвате в съотношение: 1 супена лъжица борна киселина, 1 супена лъжица пудра захар и 2 супени лъжици прясно мляко. 

Поставете всичко в стъклен съд и смесете до получаване на полутвърда смес. Направете от нея малки топчета и ги поставете навсякъде, където сте виждали да преминават хлебарките. Поставете и пред вратата, за да не ги допуснете вкъщи. 

Домашни методи за справяне с хлебарките

Борна киселина и яйца

Тази смес причинява доста проблеми на хлебарките, с които те не могат да се справят. Използвайте 3 чаши чиста борна киселина, 1 чаша пудра захар и 3 яйца. Сварете яйцата за около 15 минути, отделете жълтъка от белтъка и намачкайте отделно жълтъците. Към тях добавете борна киселина и пудрата захар, която предварително сте разтворили във вода. Разбърквайте до получаване на хомогенна смес и от нея направете малки топченца, които да поставите из дома си. Пазете от малки деца и животни, макар отровата да е опасна само при поглъщане. 

Борна киселина и сода 

За приготвянето на още един вид отрова за хлебарки ще са ви необходими по 2 супени лъжици от всеки изброен продукт:

  •     Борна киселина;
  •     Пудра захар;
  •     Сода бикарбонат;
  •     Гипс;
  •     Царевично нишесте.

Смесете всички продукти в подходящ съд до получаването на хомогенна смес, след което ги оформете под формата на таблетки. Поставете ги в тъмни ъгли и влажни места, както и навсякъде, където сте виждали хлебарки и други видове насекоми. Борната киселина е важен продукт за елиминирането на хлебарките и цялостното им прогонване от дома ви.

Изпробвайте някой от вариантите и подберете най-подходящия за вас. Отново напомняме, че е опасно да поставяте топчетата с борна киселина разпръснати из дома ви, ако имате малки деца или домашни любимци.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес