Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Талисман за щастие и здраве според зодията

16 декември 2021, 11:45 часа

От древността до днес хората вярват, че талисмани и амулети им носят щастие и късмет. Навярно и вие имате предмет, за който считате, че ви пази от беди, носи успех и чертае светъл път пред вас. Ако все още нямате талисман, съветваме ви да изберете такъв според зодията.

Овен

Овенът е огнен знак. Всеки талисман, изобразяващ огъня или слънцето, е подходящ за представителите на тази зодия. В идеалния случай талисманът е изработен от рубин или червен яспис – все огнени цветове, носещи щастие в живота на Овен.

Телец

Подходящите талисмани за телците са изработени от естествени камъни. Формата тук няма значение, важен е само естественият произход на камъните.

Близнаци

Тайнствен ключ, неразгърната книга и всичко, свързано с неразгадани тайни или образи – като огледало – носи късмет на близнака. Ахатът, планинският кристал и тигровото око са най-подходящите камъни за изработване на талисмана за близнаците.

Рак

Белият цвят е най-подходящ за талисмана на представителите на тази зодия и разбира се изображение на морски обитатели. Дали това ще бъде изящен делфин или акула раците решават сами. Белият халцедон, диамантът, лунният камък – всички в бял цвят – са идеалните камъни за рачешкия талисман.

Лъв

Лъвовете подобно на овните могат да извикат късмета си с талисман под формата на слънце, звезди, огън или друго тяло излъчващо топлина и светлина. Ако по него има камъни, нека са рубини или кехлибари.

Дева

Талисман, изработен от яспис, циркон или жълт ахат, е подходящият за представителите на зодия Дева.

Везни

Водното конче носи късмет, хармония и баланс на везните. Изображение на везни също е чудесен талисман за щастие и здраве. Ако е от камък, нека бъде от нефрит, опал, топаз или диамант.

Скорпион

Тайнствени и нестандартни, скорпионите се нуждаят от също толкова нестандартен амулет. Ева с ябълката и змията е чудесен избор за тях. Ако търсят нещо по-ненатрапчиво, нека е символ на водна стихия или просто монета. Камъните, които могат да присъстват на талисмана, са гранат, ахат, рубин, топаз.

Стрелец

Талисман с форма на цвете пази представителите на тази зодия от нещастие. За щастие и късмет могат да изберат феникс, а за успех – подкова или предмет, свързан с конете. Планинският кристал и граната са идеални за тях.

Козирог

Стари монети привличат късмета и щастието за козирозите. От камъните най-подходящи са аметистът, рубинът и розовият кварц.

Водолей

Талисманът на Водолей трябва да е направен от аквамарин, соколово око или син сапфир. Този цвят привлича щастието и късмета в живота на зодия Водолей. Формата също е добре да е свързана с водната стихия – морско конче например. Пчелата пази водолея от нещастия и също е подходяща.

Риби

Рибите е важно да носят за щастие и късмет талисман със собствения си образ. Най-добре е да са морски риби и да изработени от лунен камък или син кварц, които ги пазят от беди.

 

Валентина Атанасова
Валентина Атанасова Отговорен редактор
Новините днес