Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съвети за екстремно спестяване, които дават резултати

17 февруари 2022, 14:15 часа

Внимание! Като имаме предвид, че говорим за съвети за екстремно спестяване, наистина не придаваме леко значение на думата! Може някои от тях да ви се сторят крайни, но ще дадат желания резултат в това да увеличите средствата, които успявате да спестите в края на месеца. Вижте ги: 

1) Намалете отоплението и отоплявайте само една стая когато е нужно

Започваме от най-големите сметки - тези за ток. Разбира се, трябва да отоплявате в студените дни и това е ясно за всички. Все пак, за да пестите пари може да отоплявате само една стая. Ако това е невъзможно, то включете отоплителен уред в другата само преди лягане, за да може да достигнете някаква умерена температура. Когато дните не са толкова студени - ходете у дома дебело облечени, за да пестите от отопление. 

2) Пазарувайте само от най-изгодните промоции

Пазаруването за някои хранителни продукти може да става по адски изгодни начини. Вижте продукти, които скоро имат изтичащи срокове на годност (до месец). Обикновено те се оставят на специален щанд. Друг начин да пестите по тази линия е да пазарувате закуски или храна за дома от места, които правят намаление след 17-18:00 вечерта. На някои места то достига над 50%. 

3) Пазарувайте дрехи втора употреба, но само седмицата когато цената е най-ниска

Тези, които пазаруват от магазини за дрехи втора употреба ще разберат за какво говорим. На ново зареждане цената на килограм е най-висока, докато в седмицата преди ново зареждане е най-ниска. Тогава нещата се продават най-евтино и може да намерите някоя останала находка, която да вземете за наистина никакви пари. 

Разбира се, има много други начини да пестите в добавка към тези три. Използването на уреди предимно на нощна тарифа на електроенергията, покупката на повече стоки, с които може да се запасите на промоция и редица други. Да, важно е да изкарвате повече пари, но също така е важно да харчите разумно. 

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес