Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съвети за ефектен маникюр в домашни условия

12 февруари 2021, 08:51 часа

Искате ли да разнообразите маникюра си, без да се налага да ходите до козметичните салони и да пръскате излишни пари? Следвайте нашите съвети за да имате винаги перфектни ръце, правейки си маникюра докато си седите удобно на диванчето в хола.

Склонни сме да си мислим, че с хубав маникюр можем да се сдобием, само ако посетим салона за красота. Обаче у дома също бихте могли да си направите хубав маникюр. Ще се нуждаете освен от повече креативност, но и от следните неща.

1. Моливи за декорация.

Можете да си направите лесно такива, като използвате химикали, обикновени моливи или други предмети с подобна форма. Вземете карфица с гумен връх и я прикрепете към върха на молива /начините са много/. Така ще получите чудесен молив за декорация с които ще можете да си направите перфектни точки на маникюра.

2. Течен латекс.

Този продукт наистина се превърна в топ хит при декорация на ноктите. Той се нанася лесно върху тях, без зацапване отстрани. Обикновено се поставя около върховете на ноктите и така не се налага използването на лакочистител.

3. Лентички за декорация.

Ако искате да си направите върху ноктите всякакви геометрични фигури, цветните ленти за отлично средство. Използват се при популярния френски маникюр. И не е задължително да ги сваляте, ако не искате. Алтернативата на такива лентички е използването на шаблонни лентички или самозалепващи се такива. Чрез тях ще определите точното място на нокътя, където искате да рисувате. Така може да създадете фантастични фигури, които дори и геометрията не познава.

4. Тънка четка.

Много важен инструмент за свободно рисуване върху ноктите. Такива четки се продават само в козметични магазини. Но вие може да си направите такава и сами. Вземете обикновена четка за рисуване от водни боички и отрежете няколко слоя косъмчета, започвайки от най-външният. Така четката ще стане много тънка и чудесна за рисуване върху ноктите.

Сега, след като имате всичко необходимо, ще ви дадем някой съвети, благодарение на които ще си направите хубав маникюр вкъщи. 

- ако искате да направите маникюр на линии, използвайте по-твърда четка. Просто потопете нейния връх в лак за нокти.

- ако обичате камъчетата върху ноктите, може лесно да ги нанесете с пинсета. Прозрачния лак за нокти ще ви бъде от голяма полза, а с пинсетата може лесно да закрепите камъчетата на избраното място.

- ако предпочитате маникюр с акварелен ефект, използвайте сламка. Потопете я в лъка за нокти и издухайте след това върху ноктите. Ще се получи много артистичен и привлекателен ефект.

- за да си направите маникюр с преливащи се цветове, ви трябва единствено гъба. Нанесете по нея различни цветове лакове за нокти, след което нанесете върху самите нокти чрез натискане и докосване с гъбата. Повторете, ако има необходимост.

- потопете в студена вода ръцете си. Така много бързо ще изсъхне лакът за нокти.

Е, сега вече знаете как се прави хубав маникюр в къщи, какво още чакате?

Анита Найденова
Анита Найденова Отговорен редактор
Новините днес