Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Със сигурност не сте и предполагали за тези домакински функции на лака за нокти!

01 ноември 2021, 12:30 часа

Служи като лепило за мрежата на прозореца

Образуването на дупки в мрежата срещу насекоми ще компрометира цялата мрежа, но не бързайте да я сменяте. Вместо това вземете безцветен лак и намажете от двете страни, за да закрепите здраво мрежата. Разбира се това е само временно решение!

Солта е полезна не само за храната ви, но и за домакинството! Вижте всичките ѝ приложения!

„Запечатва“ на място винтове

Боядисването на винтчета с безцветен лак за нокти ги „запечатва“ на място. Този трик може да се използва както за винтчета на очила, така и за всяка друга вещ или мебел. 

Поправя счупени керамични плочки

В повечето случаи на счупване, керамичните и порцеланови плочки се нуждаят от професионални средства, за да бъдат поправени. Въпреки това, ако разполагате с малки отчупени парчета или пукната плочка, можете да я фиксирате с помощта на лак за нокти. За пукнатини преди да нанесете лака, запълнете дупчиците с епоксилна смола.

Предотвратява появата на ръжда

Лакът за нокти може да предпази всяка метална вещ от ръжда – кутиите за съхранение, малки кошчета за отпадъци, които са разположени около мивката в кухнята или в банята, където влагата е най-големия им враг. Боядисването дъното им и приключете с ръждата.

Виното - полезно не само за здравето, но и за домакинството!

Временно поправя счупено стъкло

Ако имате спукан прозорец или друга стъклена повърхност можете да предотвратите по-големи щети като използвате лак за нокти, като облепите страните около спуканата част с безцветно опаковъчно тиксо, а пукнатините запълнете с тънък слой лак.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес