Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Събирайте кестените и украсявайте дома си с тях - носят щастие и късмет!

13 октомври 2021, 14:47 часа

Есента носи толкова много топлина и цветове и истински ни изумяват хората, които не успяват да го видят. Цветни, шарени листа, време за чай и топъл пуловер, вкусни плодове и зимнина и най-важното, лъскавите кестенчета, които по детски все още събираме и пълним по джобовете си.

Здравословните ползи от редовното хапване на печени кестени

Твърди се, че конският кестен всъщност е уникален и носен в джоб или нареден на бюрото ни, успява да намали вредните електромагнитни лъчи, излъчващи се от телефони и лаптопи и изобщо всяка техника. 

Дори лечителят Петър Дънов казвал, че дивите кестени са талисмани, намалящи негативната енергия. Също така според него могат да намалят неразположенията на тялото и болките в него. Все пак не случайно кестенът влиза в състава на много мехлеми.

Ако например държим кестени под възглавницата или под матрака, или изобщо в спалнята, те ще балансират съня ви и ще спите по-добре, а за да привличате цялостно изобилие в дома си, можете във всяка стая да сложите като декорация по една купа с кестени.

Защо трябва да носите кестени в джоба си?

За него се смята също така, че насърчава интуицията, насърчава дълголетието и е подходящ за медитация, а за седенето под кестеново дърво се казва, че прояснява мислите ни.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес