Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Слънчевото затъмнение днес. Прогноза за всички зодии (I част)

04 декември 2021, 07:18 часа

Пълното слънчево затъмнение ще настъпи днес, 4 декември 2021 г., в 7:29 часа и ще завърши в 11:37 часа в оптимистичния, насочен към бъдещето, динамичен знак Стрелец. Това е последното затъмнение от цикъла Близнаци-Стрелец, което наблюдаваме за последната година и половина (от юни 2020 г.).

Темите, свързани със знака Стрелец, са закони, образование, теми за далечни пътувания и всичко, свързано с чужбина. Но най-важното е, че Стрелецът е нашата привързаност към определени вярвания, мироглед, религия, морал, идеи, всичко, което предполага това, в което сме сигурни, знаем как „трябва да бъде“.

Близнаците ни учат на откритост към всичко ново, на отхвърляне на инерцията, архаизма, чрез проява на любопитство, приемане на собственото ни „не знам“.

Финалното затъмнение се случва във връзка с Южния (Низходящия) лунен възел и е последният силен акорд на този процес за нашата лична и глобална еволюция. То ни дава шанс да променим възприятието си за света и да се откажем от илюзиите, свързани с идеи и вярвания, които дълго време не са служили нито за развитие, нито за напредък.

Това слънчево затъмнение е като последната стъпка по този път, по който вървим през последната година и половина, отварянето на последната врата и може да донесе награда за всичките ни усилия. Независимо как протича този цикъл от затъмнения за всеки от нас, ние растем и се променяме - и сега се приближаваме до края на поредното „пътешествие“. Ще има нова яснота и с тази нова яснота ще се почувстваме така, сякаш отваряме нова глава в живота.

С това затъмнение ще имаме възможност да изясним объркващи въпроси, да вземем правилните решения и по този начин да организираме по-добре живота си. В професионалната област затъмнението може да даде импулс за пробив. В емоционалната сфера енергиите на затъмнението ще помогнат за разрешаването на противоречиви въпроси. За необвързаните хора новите познанства могат бързо да преминат на ново ниво на отношения, но само ако думите съответстват на делата и се основават на искреност и честност.

Тук можете да видите какво могат да очакват от затъмнението зодиите Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог, Водолей и Риби

На психологическо ниво може да се очаква подобрение на настроението, включително поради доста обнадеждаващи и оптимистични събития. Въпреки че това затъмнение се случва в края на годината, то всъщност е маркер за промяна за няколко месеца - до около края на април следващата година, а за някои – и за много по-дълъг период от време.

Как ще се отрази слънчевото затъмнение в знака Стрелец на представителите на всяка зодия?

Овен

Скъпи Овни, това затъмнение трябва да събуди отново вашите амбиции и да покаже, че е време да разширите границите на възможното, които сте си поставили. Бъдете гъвкави и не се ограничавайте, забравете за необходимостта да контролирате всичко и не забравяйте да опитате нещо ново! Всеки от вас ще избере своя път и начин да го направи. Например някои от вас ще решат да заминат в чужбина, за да променят жизнената среда и комуникацията, други ще изберат пътя към придобиване на нови знания, подобряване на уменията и опита.

Някои ще могат да привлекат подкрепата на влиятелни личности, което ще се превърне в мост към бъдещия им успех. И някои от Овните ще започнат да печелят по спорни, правни въпроси и по този начин ще могат да укрепят своето благосъстояние. Затъмнението ви насърчава да промените определени вярвания или поне да преразгледате някои от тях, които са ви впримчили твърде здраво.

Телец

Скъпи Телци, със слънчевото затъмнение в Стрелец ще бъдат очертани основните тенденции и задачи за предстоящата година. След затъмнението очаквайте дълбока вътрешна трансформация. Ще можете да разрешите емоционални проблеми, които ви тревожат от дълго време, и да намерите спокойствие. Отрицателните енергии, които са блокирали ума ви, ще изчезнат и ще почувствате голямо облекчение. Това затъмнение най-вероятно ще ви постави на ръба на житейски кръстопът и изборът, който ще направите, до голяма степен ще зависи от чисто материалните приоритети и как можете да получите финансова подкрепа или, обратно, да придобиете независимост.

Добрата новина е, че опциите за излизане от тази ситуация постепенно ще се отворят пред вас, като в същото време много неща, които чувствате като бреме, ще бъдат свалени от плещите ви. На първо място това се отнася до финанси – заеми и дългове, това може да е шанс, който ви се дава, за да излезете от трудни обстоятелства и зависимости. Може би ще успеете да затворите заем, да си върнете дълг или да получите наследство, благодарение на което ръцете ви ще бъдат развързани, ще се появят нови възможности и т.н. Ако сте без дългове, тогава може би е време за печеливша инвестиция, която ще работи за вас дълго време.

Близнаци

Скъпи Близнаци, основните теми на следващия етап от живота ви ще бъдат отношенията между вас и хората, които са важни за вас. Слънчевото затъмнение в Стрелец ще даде старт за ново начало в сферата на вашите партньорства (лични или бизнес) или подновяване на стари връзки – за преминаването им на ново ниво на развитие. Затъмнението вероятно ще подобри значително вашата социална ангажираност. Ще се стремите да заемете лидерски позиции в екип, да създавате и укрепвате връзки или до вас ще се появи човек, който ще ви стимулира да се развивате. Или в живота ви ще дойдат нови хора, които да подновят важни за вас отношения.

Някои от вас ще имат възможността да заздравят и хармонизират отношенията в брака въз основа на общи планове и цели, други ще започнат важно бизнес сътрудничество, трети ще сключат изгоден договор, включително и трудов. Може би ще започнете да развивате връзка, която ще доведе до брак в бъдеще, или ще решите да отворите съвместен бизнес с партньор. Не са изключени промени, свързани с партньора ви в живота, които ще засегнат и вас самите, така че трябва да сте подготвени - най-вероятно ще има нужда от подкрепа, внимание или помощ от ваша страна. Други Близнаци, напротив, ще бъдат принудени да прекъснат или просто да прекратят отношения, които вече са се изчерпали, и ще създадат нови, по-обещаващи, печеливши, удобни и т.н. Стара любов обаче може да се върне при някои Близнаци, ако връзката има основа за развитие.

Рак

Скъпи Раци, това слънчево затъмнение ви носи нов етап на развитие в сферата на професионалните интереси и ежедневните задачи. Енергиите на затъмнението ви дават шанс успешно да се справите с повишена конкуренция, нови изисквания, тежки натоварвания и т.н. Най-вероятно това ще бъде инициирано от повишаване на собствените ви амбиции, което ще ви помогне да постигнете по-престижни позиции, или ще бъде резултат от вашата повишена мотивация и инициативност. В рамките на следващите шест месеца можете да очаквате успехи, които след това ще „работят” за вас дълго време, почти по инерция.

Ако амбициите ви не са толкова големи, то в ежедневието си ще срещнете „необходимите“ хора, които ще ви подкрепят, помагат или стимулират, за да се развивате в определена посока и да бъдете по-активни. Но докато можете да разчитате на други хора, не забравяйте, че успехът ви е във вашите ръце! Добрата самоорганизация, упоритата работа и дисциплината трябва да са вашето кредо. Ако се чувствате несигурни в кариерата си, не отстъпвайте и ще успеете.

Лъв

Скъпи Лъвове, слънчевото затъмнение, при което ще бъде даден нов вектор на развитие, дава начало на промени, един вид ново начало в областта, която се отнася до отношенията ви с хора, скъпи на сърцето ви - с вашите близки или с децата. Вариантите може да са различни, например, ако вече имате връзка, тогава ще има подновяване, преход към ново ниво - може да има много причини за това, вътрешни или външни... Включително бременност или раждане на дете. Ако вече имате деца, тогава затъмнението ще обозначи някакво начало в живота им, което ще бъде повод за гордост за вас заради неговите успехи, победи, постижения и т.н.

Личният ви живот ще се актуализира и ако сте един от необвързаните хора, то през следващите месеци ще имате нови възможности за създаване на постоянна, силна връзка. А ако връзката с партньора ви вече не ви удовлетворява, тогава можете да решите да се разделите или това ще се случи поради обстоятелства извън вашия контрол. Вселената ще ви помогне да освободите място за друга, по-обещаваща и по-добра връзка. Във всеки случай в близко бъдеще сърдечните отношения ще се превърнат в една от най-важните и водещи теми за вас през следващата година. Ако тези теми не са подходящи за вас, това затъмнение ще предостави нови възможности по отношение на вашата креативност, бизнеса, който обичате. Съсредоточете се върху въвеждането на нови проекти. Уверете се, че правите това, което наистина харесвате, и може би скоро ще имате нова „рожба“, която ще бъде източник на вашата любов и гордост дълги години, а може би и до края на живота ви.

Дева

Мили Деви, слънчевото затъмнение в Стрелец ще засегне най-близката до вас среда – дом, семейство, семейни връзки, жилище. В най-често срещания сценарий ще се занимавате с имуществени и семейни въпроси. Може би мислите да смените дома си, да го ремонтирате или да се преместите в друг град? Или може би скоро ще имате нов член на семейството и е време да се „разширите“? Може би се чувствате неудобно вкъщи, защото семейната ви ситуация се е променила или е време да напуснете "гнездото" на родителите си - ще решите да започнете да търсите "нов покрив", където ще се чувствате по-добре, по-свободни и по-щастливи. Много е вероятно някоя от Девите да купи или наеме нов апартамент или къща през следващите шест месеца.

В друг случай ви чака ремонт, ремонт на вашия дом. Между другото, някои Деви може да решат наследствен въпрос, което също ще допринесе за промени във вашето семейство, с недвижими имоти и т.н. Влиянието на това затъмнение върху знака Дева е положително, така че можете да разчитате на малки положителни промени в тези области. Енергията на това затъмнение също ще повлияе положително на семейната ви ситуация, което ще рефлектира положително и върху вътрешното ви състояние. Това ще повиши чувството ви за сигурност.

 

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес