Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Силата на надеждата: 7 трика, които повишават жизнеността 240 пъти

19 януари 2022, 19:40 часа

Учените са доказали, че човек сам се настройва за победа или поражение. Науката за оцеляване и победа трябва да се усвои добре, или по-скоро, трябва да знаете клопките, които трябва да избягвате.

Как да останем спокойни във всяка ситуация

Науката е доказала, че надеждата не е празна фраза. Плацебо ефектът играе важна роля, тясно свързана с феномена надежда, в палиативните грижи. В ежедневието вярата в успеха и това, което правите, според статистиката увеличава шансовете на човек с 50%.

Как да оставим миналото

Надеждата и знанието, че можете да бъдете спасени, увеличават жизнеността 240 пъти. Често човек се спасява благодарение на знанието, че може да излезете от всяка безнадеждност. Ето защо опитът е толкова важен за хората. Основното е да направите правилните изводи.

Самохипноза за здраве и успех

Пациентът идва с проблем, под хипноза му се казва, че може всичко. В 95% от случаите той постига резултати. Експертите отбелязват, че дори ритуалните танци сред чукчите и индианците не са нищо повече от облекчаване на стреса, механизъм на психорегулация. Самохипнозата също може да бъде ефективна. Водени от метода на Бехтерев, трябва да сте в среда, в която никой няма да ви безпокои за половин час, да изключите телефона и всичко, което дразни. Отпуснете ръцете си, очите си, след това започнете да се самоубждавате, че всичко ще мине добре.

Отървете се от негативизма

Токсичната и негативна среда буквално изяждат човек жив - от стрес мозъкът му се превръща в гъба, а жизнеността пада до нула. Оказва се, че всеки позитивен човек повишава жизнеността и ефективността на всеки итощен до минимум.

Всеки отрицателен нов познат нанася 50% щети у човек. Огледалните неврони в мозъка ни карат да имитираме това, което е около нас. И ако край нас има негативни хора, те неизбежно ще заразят със своята отрова. Поток от негативност с продължителност 30 минути или повече е способен да убие хипокампалните неврони. А именно те отговарят за вземането на решения. Враговете около нас увеличават риска от развитие на проблеми със сърцето и кръвоносните съдове с 34%.

Въображението в психологията

Известният физик Алберт Айнщайн постави въображението над знанието и го нарече истинският индикатор за интелигентност. Въображението пише сценария и тогава човекът става режисьор на собствения си филм. Най-вероятно това ще бъде драма, но развитието на сюжета зависи изцяло от самия човек.

Как бързо да се откажем от пушенето и други "просветителни" методи

Учените отдавна са доказали, че никотинът свива кръвоносните съдове и влияе негативно върху функционирането на сърдечно-съдовата система като цяло. Никотинът, според невролозите, има подобен ефект върху мозъка - инхибира когнитивните процеси и, по-просто казано, инхибира човешкото развитие, като неусетно засяга кръвоносните съдове.

Въпрос на живот и смърт

Решаващият фактор, който може да поддържа вярата в собствените сили, е пренебрежителното отношение към провала. Житейските ситуации не трябва да се възприемат като въпрос на живот и смърт и човек трябва да бъде по-спокоен за малките разочарования - тогава няма да пострада нито физическото, нито психическото здраве

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес