Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Серуми за лице: Kак да разберете кой ви трябва?

19 юли 2024, 14:35 часа

Серумите за лице отдавна са част от ежедневието на много хора. Но ако все още не знаете защо точно ви е необходим (има крем), защо са толкова много и кой да изберете за себе си, за да видите резултата, тогава нашият анализ е за вас.

Изборът на правилния серум е един от най-добрите начини за поддържане на здравето на кожата и подчертаване на нейната естествена красота.

Защо се нуждаете от серум за лице?

Серумът е много концентриран комплекс от съставки, който решава различни кожни проблеми. Серумите обикновено съдържат по-малко съставки от кремовете, но мощните активни вещества, които съдържат, проникват по-дълбоко и действат по-ефективно.

По правило серумите имат лека консистенция и прозрачен цвят. Поради това са лесни за използване в комбинация с други козметични продукти.

Неподозираната роля на маслата и серумите за лице в ежедневната грижа

Различни серуми

Има много серуми. Как да изберете своя? Първо определете какви кожни проблеми искате да разрешите с негова помощ. На първо място вашият тип кожа ще помогне за това.

Ако имате няколко проблема, можете да изберете няколко серума. По-добре е да ги използвате на курсове един по един или веднъж седмично с интервал от няколко дни.

Овлажняващ

Обърнете внимание на продуктите, съдържащи хиалуронова киселина. Той е мощен овлажнител, който привлича влагата, поддържайки кожата плътна. Глицеринът и алое вера също са мощни овлажнители.

Ексфолиращ

Ексфолирането помага за свиване на порите, поддържа равномерен тен и позволява на други продукти за грижа за кожата да работят по-ефективно. Ексфолиращият серум също отпушва порите и намалява нивата на себум.

Изсветляване

Изсветляващите серуми са предназначени да се борят с хиперпигментацията, да изравнят тена на кожата и да придадат блясък. Две ключови съставки, за които трябва да внимавате, са витамин С и ниацинамид.

Помагат ли серумите за кожа?

Против стареене

Бръчки, отпуснатост, матов тен - това е, с което се сблъсква кожата по време на процеса на стареене. За да реши този проблем, серумът изисква ретинол - форма на витамин А, който е известен със способността си да стимулира регенерацията на кожните клетки и се счита за едно от най-ефективните средства против стареене.

Как да ползвате правилно: инструкции стъпка по стъпка?

Стъпка 1: Почистете кожата

За да се абсорбират ефективно съставките на серума, той трябва да се нанася само върху чиста кожа.

Стъпка 2: Тонизиране

Не забравяйте тоника. Много е важно за подготовката на кожата за нанасяне на серума. Тонерът не само помага за възстановяване на баланса на кожата след почистване, но и премахва последните останали следи от мръсотия и грим.

Стъпка 3: Нанесете серум

Достатъчни са 2-3 капки или малко грахово зърно. Разпределете продукта върху лицето и шията с масажиращи движения.

Стъпка 4: Нанасяне на крем

Серумите обикновено имат лека текстура. И не осигуряват достатъчно хидратация. След като го използвате, може да изпитате усещане за стягане на кожата. Ако е така, задължително използвайте крема след него, веднага щом попие.

Кога да използвате серуми?

В зависимост от вида на серума, най-добре е да се прилага по различно време, така че съставките му да действат ефективно. По правило желаното време за нанасяне е посочено в инструкциите за серума.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес