Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Само 2 лъжици от това - няма да остане и следа от плаката в тоалетната чиния

01 октомври 2023, 20:13 часа

Всяка домакиня иска да открие евтин и висококачествен продукт, с който тоалетната чиния винаги да блести от чистота.

Малко хора знаят, че едно „вълшебно“ лекарство може буквално да преобрази тоалетна с минимална консумация. Но в случая не става въпрос за содата, която често се използва за тази цел. Този прах също може да бъде доста ефективен, но има и по-мощен продукт, който е ефективен срещу неприятни миризми, червени петна и ръжда. Това е лимонената киселина.

Лимонена киселина за почистване на тоалетната чиния

С нейна помощ можете да върнете снежнобелия цвят на тоалетната.

Първо трябва да навлажните повърхността с вода. След това изсипете две супени лъжици лимон директно върху гъбата. Обработете повърхността с нея. За да сте сигурни, оставете продукта да подейства за 5-10 минути. След това изплакнете и оценете резултата. Ако все още са останали петна, процедурата се повтаря.

Съставката от аптеката, която хитрите домакини изсипват вечер в тоалетната и на сутринта тя блести от чистота

Същият ефект се постига с употребата на оцет и сода.

Направете паста от сода с малко количество вода и почистете замърсената повърхност като използвате четка или гъба.

Ако сте решили да използвате оцет, загрейте две чаши до 50 градуса. Изсипете в тоалетната и оставете за 10 часа. След това изчеткайте варовиковите отлагания и изплакнете. Най-добре е процедурата да се изпълнява вечер.

Друг вариант е сместа от оцет и малко оцетна есенция. Също оставете сместа да подейства 10-12 часа, измийте с четка.

Друг вариант е употребата на кока-кола. Тази напитка има добри почистващи свойства. За целта трябва да излеете 1-2 литра течност и да я оставите за една нощ. След това почистете с четка и вода. От варовиковите отлагания няма да остане и следа. Най-често причината за появата им е лошото качество на водата.

В домовете, където водата е доста твърда, с времето съдържащите се в нея калциеви соли се утаяват по стените на резервоара и тоалетната. Това е основната причина за появата на плака. Обикновено варовиковите отлагания бързо натрупват и различни други замърсители. В случая за премахването им трябва да се използват продукти на киселинна основа.

Ръждивите ивици често се свързват с лошо качество на водата. Това може да се дължи или на стари ръждясали водопроводни тръби, или на вода с високо съдържание на желязо. В случая най-ефективни са химическите средства.

За да подобрят качеството на водата, много домакини използват различни филтри или добавят различни превантивни средства към резервоара за източване под формата на специални блистери и таблетки, които ефективно премахват варовик и предотвратяват появата му.

Още: Тоалетната чиния ще стане по-бяла от сняг, ако направите това - достатъчна е само 1 процедура

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес