Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С тази ТАЙНА съставка никога няма да се провалите при приготвянето на тесто

12 май 2022, 13:33 часа

Ако нямате почти никакъв опит в кулинарията, но въпреки това сте решили да изненадате семейството си с домашно печиво, не се отчайвате от провала. Напълно нормално е тестото да не ви се получи идеално от първия път. С времето ще се научите да разпознавате качеството на брашното, мекотата на тестото и т.н.

Едно от най-важните неща е да знаете точно какви продукти да добавите, когато месите тесто и да сте наясно с това в какъв ред да ги прибавяте към тестото.

Днес ще ви споделим няколко хитрини и ще ви издадем коя е онази тайна съставка, благодарение на която тестото винаги бухва, а вкусът му е фантастичен.

Как да направим домашно тесто за пица?

Как се приготвя най-вкусното тесто?

Винаги изваждайте яйцата и маслото няколко минути преди да стартирате с месенето. Ако ги сложите студени, рискувате да попречите на маята да втаса както трябва и накрая тестото да е жилаво и твърдо.

Не прекалявайте с количествата бакпулвер и мая, които добавяте. Ако ползвате бакпулвер, сложете го на финала.

Направата на вкусно тесто си има редица тънкости. Ако половината от тях са ви известни, вероятността да се справите отлично в кухнята, е много голяма.

Как правилно да размразявате бутер тесто

Тестените вкусотии се пекат в предварително загрята фурна. Не слагайте тавата, ако фурната е студена. Това е поредният съвет, който бабите ни винаги спазват и затова техните кифлички, милинки и банички са по-вкусни от всички останали.

Ето, че дойде моментът, в който да ви издадем и онази тайна съставка, която ще елиминира провала. Става въпрос за една супена лъжица ябълков оцет, който винаги да добавяме към тестото, когато го месим. Освен, че е здравословна, тази съставка ще направи така, че тестото да бухне още повече и ще подобри вкусовите му качества. Не се притеснявайте, че ще остане някаква миризма, защото по време на печене оцетът се изпарява и след това няма шанс да го усетите.

Това е всичко, което да знаете, за месенето на тесто. Придържайте се към съветите и двойно бухналите питки и милинки са ви гарантирани!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес