Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С Google Doodle за 160 години от рождението на Зигмунд Фройд

06 май 2016, 10:18 часа

На 6 май преди 160 години се ражда известният психолог и невролог Зигмунд Фройд. Най-разпространената търсачка Google отбелязва рождението на основателя на психоанализата с вече традиционния си драскулка Doodle.

Психоанализата включва теории и методи, използвани за систематично обяснение на несъзнателните асоциативни връзки, определящи поведението на човек. Методът на Фройд за интерпретация - търсене на значение зад повърхностното, и термините като "нарцисист", "свободна асоциация" и "смъртно желание" предизвикват дебат и до днес.

Зигмунд Фройд обединява цяло поколение психотерапевти, които постепенно развиват психоанализата, първоначално в Австрия, след това в Швейцария и Берлин, а по-късно и в Париж, Лондон и Съединените американски щати. Въпреки вътрешните разцепления и критиките на някои психиатри, в годините между двете световни войни психоанализата се налага като нова дисциплина на хуманитарните науки. Психоаналитикът Зигмунд Фройд е роден на 6 май 1856 г. и умира на 23 септември 1939 г. 

Днешният Google Doodle, който е създаден Кевин Лофлин, представлява айсберг и е референцията тъмните дълбини на подсъзнанието. Той може да се види от потребителите в Северна и Южна Америка, Индия и почти цяла Европа.

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес