Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рис тормози жителите на руски град

16 ноември 2016, 07:45 часа

Жителите на руския град Благовешченск, Амурска област имат нов съгражданин. Местните съобщават, че неведнъж са засичали рис да обикаля улиците на града. Дивото животно дори е заснето на видео, съобщава Sputnik, цитиран от БГНЕС.

В един от клиповете животното, също като домашна котка, стои качено на ограда и оглежда случващото се на улицата. В другото рисът може да бъде видян как спокойно се разхожда из снежните преспи на междублоково пространство.

„Имало е две телефонни обаждания от жители на улица „Мухин“ в събота..., в които се съобщава за видян рис“, съобщиха от пресслужбата на поделението за Амурска област на министерството на извънредните ситуации. Според съобщенията в града е изпратен екип, който е претърсил района, но не е могъл да открие дивата котка.

Според местни медии животното е дошло от гората край село Ерковци, в Ивановска област. То не се е изплашило от хората, които са се опитали да го доближат, и с удоволствие е изяло храната, която са му дали

През октомври 2015 г. жителите на град Белогорск, отново в Амурска област, в продължение на месец се опитваха да заловят друг рис, който ги посещаваше.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес