Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Разочарованието - една болезнена емоция

14 ноември 2017, 14:50 часа

Би било чудесно, ако всичко, което правим, ставаше от първия път. За съжаление всеки един човек е изпитал разочарование. Това е чувство, което по някакъв начин ни контролира и много често е трудно да го избегнем. Може би всичко това е част от нашия живот и урок, от който ние трябва да се поучим и който трябва да се опитаме да преборим.

За да няма разочарования със сигурност всеки един човек си е мислил: “По-добре нищо да не правя, за да не се разочаровам.“ Много често и хората не се обвързват поради същата причина, за да не стигнат до неприятния момент на разочарованието. Някои обвързани, пък, решават, че не могат да понесат разочарование и се разделят, без дори да са дали шанс на отношенията си. И все пак съществува вариант, с който да се избегнат негативите и да се създаде щастливо семейство без разочарования.

Често ни се случва да се разочароваме, защото някой около нас е разочарован. Проявите на разочарование са доста забележими, когато се правят от други. Те ни действат на подсъзнателно ниво и ни карат да се разочароваме само защото го наблюдаваме у някой наш близък. Има някои симптоми, които ако знаем, много по-лесно бихме могли да избегнем тази лоша емоция.

Безпокойството- когато дадена ситуация ви интересува изключително много, нервите ви са опънати и ето предпоставка за разочарование. Огорчение и възмущение се предизвикват в следствие на разочарованието.

Грубо отношение- за да избегнем собственото си разочарование, много често си изкарваме яда на хората около нас, без те да имат никаква вина за това.

Загуба на вяра- много често, когато имате нужда от близък човек до себе си, да няма на кого да разчитате. Това води до още по-негативни емоции и допълнително разочарование. За да избегнете това, приемете фактът, че всеки човек има свои собствен път и това, че в момента няма никого до вас, не означава, че никой не ви обича.

Много хора приемат неуспехите си и това за тях вече е част от живота им, т.е. примиряват се със ситуацията. Ето за това, когато мислите, че разочарованието е изхода от ситуацията или някой ваш близък е в момент на разочарование и безизходица, просто погледнете напред и не допускате казаните по-горе симптоми да нахлуят в живота ви.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес