Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Разликата между вечер и ден?

27 април 2022, 16:35 часа

Земята е третата планета от Слънцето и е известна още като "Синята планета", защото е дом на живот. Земята е наклонена под ъгъл от 23,5 градуса. Това е петата по големина планета в Слънчевата система. Най-голямата планета е Юпитер, следвана от Сатурн, Уран и Нептун. Водата покрива 71% от повърхността на Земята.

Сутрин, следобед, вечер и нощ са четирите части на деня. Сутрин е времето от 5 до 8 часа сутринта, следобед е времето от 13 до 17 часа, вечер е времето от 17 до 19 часа, а нощното е времето от 21 ч. до 04.00 часа.

Разликата между вечер и следобед е разликата във времето, където вечерта е от 17:00 до 19:00 часа, следобеда е от 13:00 до 17:00 часа,  преди вечерта.

Какво е вечер?

Вечерта е тази част от деня, която се пада в края на деня, тоест в 17 часа. Конкретният час, когато започва вечерта, зависи от фактора, тоест от мястото. Времето на вечерта никога не е постоянно, с други думи, непрекъснато се променя през цялата година.

Може да се определи и като последната част от деня. Думата "вечер" идва от староанглийски, където означава "вечер, залез, време около залез". Тази дума се използва от 15 век.

Какво е следобед?

Това е частта от времето точно преди вечерта и след обяд, тоест 12. С други думи, това е периодът между обяд и вечерта. Според това определение това се случва между обяд и вечерта, но времето на обяд и вечерта продължава да се променя, което също води до промяна на времето на обяд.

Следобед слънцето е под нисък ъгъл.

Основни разлики между вечер и следобед

·         Вечерта започва, когато свършва обяда и след обяда.

·         Вечерта е времето, когато слънцето залязва, при здрач, обяд е времето, когато слънцето започва да слиза от своя връх.

·         Вечерта започва в 17-18 ч. и продължава около 20 ч., докато, след обяда завършва около 17 ч.

·         Вечерта започва, когато хората обикновено се връщат от работа и започват да приготвят вечеря и в крайна сметка си лягат в края на вечерта.

·         Вечерта се категоризира като залез.

Заключение

И вечерта, и след обяда са части от деня и са класифицирани по време или час. Обедът идва преди вечерта, слънцето залязва.

Времето на вечерта варира в зависимост от местоположението и продължава да се променя през цялата година.

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес