Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пътуване във времето. Спирка: 30-те години

19 юли 2013, 15:52 часа

Старите фотоси ни дават много информация за миналото - как са се обличали хората, какви са били навиците им, как са изглеждали градовете преди и т.н. Снимките, които Ви представяме днес са от 30-те години. Те са заснети по различни поводи и обстоятелства - от малчуган с кънки, до пулещия се Сталин, пише topdesignmag.com.

Водещата снимка е от откриването на Empire State Building със целия си 102-етажен блясък.

Холандче с вързана около кръста възглавница, която ще омекоти падането

Танцьорки с фалшиви мустаци. Облеклото и видът на момичетата е пародия на образа на Невил Чембърлейн.

Айнщайн и куклата на конци Айнщайн

Тази черно-бяла фотография била заснета от Хари Бърнет в Калифорнийския технологически институт в Пасадена, където Алберт Айнщайн преподавал. Айнщайн видял марионетката в театър Торито и бил доста развеселен. Той бръкнал в джоб на сакото си, извадил писмо и го смачкал. Говорейки на немски, той казал: „Марионетката не е достатъчно дебела!”. Засмял се и пъхнал смачканото писмо в рубашката на куклата, за да й направи дебел корем.

Сталин прави физиономия на бодигарда си. Заснет е от генерал-лейтенант Николай Власик, бодигард на съветския диктатор. Фотографиите на Власик с присъствието на Сталин, които не били за „пред хората”, предизвикали сензация в началото на 60-те години, когато предприемчив съветски журналист тайно ги откраднал и продал.

Мис Америка от 1924-та

Да караш през реката

Магазин за палта

Щаб на Мусолини в Рим

Микрометър за красота на Max Factor. Инструмент за измерване размерите на красотата. Служел за анализиране на лицевите недостатъци на холивудските актьори.

Изграждането на язовир Хувър

 

Бони и Клайд

Автомат за палене на цигари

Изхвърляне на алкохол по време на забраната му

Бебешка клетка

Позиращите за American Gothic

Алфред Хичкок в Лос Анджели

Изграждането на планината Ръшмор


 

Виктория Пенева
Виктория Пенева Отговорен редактор
Новините днес