Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прости лайфхакове за премахване на миризмата на влага в банята

10 ноември 2023, 21:33 часа

Миризмата на мухъл и влага в банята е неприятен проблем, който тревожи много домакини. Той не само създава дискомфорт с неприятната си миризма, но и показва наличието на опасни патогени в помещението. Ако сте изправени пред този проблем, не се отчайвайте.  Експерти споделят няколко успешни начина да премахнете неприятния аромат на влага в банята.

Как да премахнете миризмата на влага в банята?

Осигурете добра вентилация и отопление

Една от най-честите причини за неприятна миризма в банята е недостатъчната вентилация и отопление на помещението. Ниските температури и лошата циркулация на въздуха означават, че влагата няма време да изсъхне, причинявайки мухъл и миризма на влага.

Уверете се, че вентилацията не работи добре, ако е необходимо, инсталирайте допълнителни вентилационни устройства. Проверете дали банята се отоплява достатъчно, например чрез монтиране на електрическа нагревателна релса за хавлии.

Как да премахнем миризмата на влага у дома?

Белината и содата са ефективни средства

Ако миризмата на влага вече е проникнала през стените ви, трябва да използвате мощни средства, за да я премахнете. Един от начините е да използвате разтвор на белина. Нанесете го върху всички повърхности в банята, за да убиете мухъла и бактериите.

Содата за хляб също е чудесна в борбата с миризмата и влагата. Изсипете я в канала на банята, изчакайте 1-2 часа, след което изплакнете обилно с вода. Този метод ще има ефект за премахване на лошите миризми и да предотвратите появата на мухъл.

Как да се отървем от миризмата на влага у дома?

Редовно почистване и правилно използване на кърпите

Редовното почистване на банята е ключът към липсата на неприятни миризми и мухъл. В допълнение към редовното почистване, почистете добре вентилационните отвори от прах и мръсотия. Обърнете внимание и на правилното използване на кърпи и гъби.

След вана или душ оставете вратата на банята отворена, за да позволите да се проветри. Сушете мокрите кърпи върху нагревателна релса за кърпи или другаде и дръжте мокрите парцали и гъби извън банята, за да предотвратите развитието на бактерии.

Ароматизиране на въздуха

За да придадете на банята си приятен аромат и да се отървете от миризмата на влага, използвайте специални аромати. Сашета и контейнери с ароматна течност ще ви помогнат да изпълните стаята със свежа и приятна миризма, създавайки уютна атмосфера във вашата баня.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес