Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прости идеи за дизайн на апартамент: 4 цветови комбинации, за които дори не сте се сетили

26 март 2023, 21:44 часа

Интериорният дизайн не е само избор на мебелите и декора, които харесвате, но и създаване на цялостното усещане на пространството. Един от най-важните аспекти на интериорния дизайн е използването на цвят, стил и текстура. Говорим за необичайни цветови комбинации, които можете да вземете под внимание, когато планирате основен ремонт.

1. Розово и зелено

На пръв поглед тези цветове може да изглеждат като необичайна комбинация. Розовото често се свързва с любов, топлина и женственост, докато зеленото се свързва с природата, растежа и спокойствието. Те могат да освежат стаята и да създадат закачлива атмосфера. Можете да използвате тези цветове в дизайна на стените или при избора на текстил – възглавници, завеси, кувертюри.

Какво прави интериора по-евтин: ТОП 10 знаци

2. Син и дървесен цвят

Сините и светлите тонове на синьото се свързват със спокойствието, докато дървото внася топлина и текстура в помещението. Тази цветова комбинация ще създаде успокояваща, релаксираща атмосфера, подходяща за почивка след тежък работен ден. Но голям брой нюанси на дърво ще направят пространството тъмно и тежко, а изобилието от синьо ще превърне стаята в студена и стерилна стая. Можете да боядисате стените в светло синьо и да поставите дървени мебели.

3. Кобалтово синьо и хром

Това е смела комбинация. Кобалтовото синьо привлича вниманието, докато хромът добавя нотка блясък и изтънченост. Можете да използвате кобалтово син диван в комбинация с масичка за кафе или хромирана лампа. Можете също така да изберете възглавници или кобалтово син килим.

Изненадайте гостите: 6 необичайни, но стилни трика в домашния интериор

4. Теракота и сметана

Тези цветове създават топла и релаксираща атмосфера. Теракотата напомня на глинената керамика и придава рустикален чар на помещението. Кремавото е класически, вечен цвят. Внася елегантност в пространството. Поставете теракота на пода и поставете мебели в кремав цвят. Можете също така да боядисате стените в крем и да добавите саксии и вази в теракота.

Преценете какви са цветовите предпочитания на хората в жилището, както и какви са характеристиките на самото помещение, за да сте сигурни кои цветове са подходящи за случая.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес