Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Предстоящите затъмнения: защо са важни и какво зависи от нас

07 ноември 2021, 18:40 часа

През 2021 година затъмненията са общо четири и две от тях бяха през май и юни. Предстоят обаче още две – частично лунно (на 19 ноември) и пълно слънчево затъмнение на 4 декември. Всъщност предстоящото лунно затъмнение може да се нарече почти пълно, тъй като 97% от Луната ще бъдат покрити от сянката на Земята. Освен това то ще продължи 3,5 часа – последното такова „почти пълно“ затъмнение е било на 18 февруари 1440 година.

Контрол на личното потребление и разходите – това е основният съвет, който може да се даде на родените във фиксираните знаци Скорпион и Телец, а също Водолей и Лъв.

Защо обаче затъмненията са важни от астрологична гледна точка? Какво да правим и да не правим в периода на затъмнения? Какво да очакваме от тях?

На първо място е важно да знаем, че действието на всяко затъмнение започва 2-3 дни преди самото затъмнение и продължава 2-3 дни след това.

Как ни влияят затъмненията?

Затъмненията винаги протичат на „коридори“. Предстоящият коридор е от 19 ноември до 4 декември. Периодите на коридорите може да се характеризират с импулсивност и прибързани постъпки. Склонни сме да се надценяваме или подценяваме и да не гледаме много обективно на ситуациите около нас. Това може да доведе до грешни изводи и действия.

Често коридорите на затъмненията повдигат въпроси, пред които сме се опитвали да си затворим очите. Това, което сме се опитвали да скрием по-дълбоко, така или иначе изплува на повърхността и нашата задача е да извлечем правилните уроци. Иначе ситуацията ще продължи да се повтаря отново и отново.

Внимание, идват затъмнения! Ето какво трябва да направим

Обръщайте внимание какви „поздрави от миналото“ получавате, къде назряват взривоопасни ситуации – тънко е там, където се пука, очевидно именно върху тези въпроси е необходимо да поработите сега.

Ако за нещо периодът на затъмнения е подходящ, то това е приключването на отношения, така че, ако сте взели подобно решение, това е моментът да го обявите, особено ако това решение е назряло преди затъмнението и сега само се е затвърдило.

Що се отнася до изясняване на отношения, то категорично това не е време за такова, нито за спорове по повод и без повод. Дори и много да ви се иска, дори и да са назрели различни проблеми, те трябва да почакат. Записвайте си въпросите, които ви вълнуват, обмисляйте и чакайте по-добри времена, за да ги обсъдите с партньора.

Също така в този период не бива да вземате важни решения и да давате обещания. Сега вашата задача е да обърнете внимание къде са назрели критични въпроси и само да набележите план за решаването им.

Това е време и за разчистване и ако не знаете как да подредите душата и мислите си, започнете с околното пространство – почистете дома си. А след това – и себе си от всичко старо и ненужно.

Звездите съветват в този период да не се извършват скъпи покупки – скоро може да съжалявате за тях. Също така внимателно следете да не нарушавате закона и да спазвате правилата за движение по пътищата.

В работата следва много внимателно да се отнасяте към детайлите и документите, които подписвате. Избягвайте конфликтите.

Като цяло в периода на затъмненията е най-добре да се заемете с приключване на проекти, които се проточват отдавна, да отхвърляте текущите задачи, да въведете в ред финансите си.

Лунното затъмнение на 19 ноември

Затъмнението ще настъпи в знака Телец. Телецът е знак на земното, материалното, а това означава, че животът ще повдигне такива въпроси. Добро време да анализирате своите „икономически стратегии“ и да ги промените при необходимост.

Също може да изостри въпроси с партньори и ръководители. Възможно е хора, които сте смятали за авторитетни, изведнъж да се представят в друга светлина. Може да ви се прииска да излезете от тяхното влияние.

Като цяло затъмнението е много важно, тъй като ви дава възможност да определите стратегия за близките 18 (!) години, да преразгледате ситуацията, в която сте в момента и да набележите определени изменения.

Слънчевото затъмнение на 4 декември

Слънчевото затъмнение в знака Стрелец изисква да направите равносметка за сегашната 2021 и на изминалата 2020 година. Измененията, настъпили в този период, са изключително важни и не са случайни. Важно е да ги анализирате, да се примирите с това, което си е отишло, и да приемете новото.

Това е може би едно от редките затъмнения, когато е възможно позитивно и неконфликтно отношение, ако изключите ненужните емоции и подхождате към всички въпроси по рационален и безпристрастен начин. С широко отворени очи, както се казва.

А тези, които се съпротивляват на промените, може да забавят своето развитие за дълги години напред.

Ето и още важни съвети за предстоящия Коридор на затъмненията.

 

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес