Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Предимства и недостатъци на това да имате романтична връзка

12 февруари 2022, 20:50 часа

Ако планирате да предложите на любимата си на този Свети Валентин или наскоро сте скъсали с някого, тогава има нещо, за което да помислите. Т пук ще ви представим накратко плюсовете и минусите на връзката, която може да резонира със собственото ви психическо състояние в момента.

1. Плюсове

  • Някой винаги е до теб

Да имаш някой, при когото можеш да отидеш за всичко, да обсъдиш проблема си, означава много. Това е най-голямото предимство, когато става въпрос за връзка.

  • Успокоение

Често развиваме комплекси, когато сме сами. Хубаво е да чуете няколко успокоителни думи от човек, който не е ваш родител или роднина. Помага ви да се чувствате по-добре, ставате значително по-уверени.

  • Научавате много за себе си

Колкото и да чувствате, че познавате себе си, когато прекарвате време с друг човек, доверявате му се, разбирате, че има толкова много, което не сте знаели за вас самите. Какво точно ви утешава, какво е вашето ниво на търпение, колко пространство ви трябва, какво ви кара да се чувствате обичани и т.н.

  • Премахва самотата

Когато е сам, в живота на всеки човек идва момент, в който се чувства самотен. Това изчезва, когато си с някого. Чувствате се по-сигурни и факторът, че се чувствате добре, правите всичко, за да го държите и да си говорите.

2. Минуси

  • Постоянно отчитане

В повечето случаи внезапно ще бъдете помолени да дадете информация за местоположението си. Къде си? Колко време ще си там? Кога ще се прибереш? Като неженен, не е нужно да отговаряте на такива въпроси, освен ако нямате някой загрижен родител.

  • Планиране

Ако искате да отидете на ресторант или кафене, ако сте обвързани, трудно ще останете сам. Трябва да координирате и планирате излизанията си. Ако сте работохолик, който рядко обича да излиза, изпадате в допълнителен стрес от срещата с другия, защото това се превръща в необходимост.

  • Става трудно да се срещнеш с някой приятел

Когато сте необвързани, можете да срещнете всеки. Но ако имате връзка, трябва да планирате, да измислите причина да срещнете приятел от противоположния пол, особено ако партньорът ви е несигурен и ревнив.

  • Без повече флирт

Не можете да флиртувате с никого, когато сте във връзка. Ако работата ви е такава, че изисква от вас да срещнете много красиви мъже или красиви жени, тогава е изключително важно да накарате партньора си да разбере това. Като сингъл, няма за какво да се притеснявате.

 

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес