Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Предимства и недостатъци на използването на хибридни лакове

10 ноември 2021, 11:01 часа

Много жени мечтаят да имат красиви и здрави ръце. Ето защо хибридните лакове се използват все по-често за перфектен маникюр и педикюр. Всеки от нас може да извърши тези козметични процедури у дома. Достатъчно е да закупите подходящата UV лампа, която се предлага на пазара днес, и да се радвате на красиви нокти в продължение на много седмици. Оказва се обаче, че този метод има и своите недостатъци.

Какво представляват хибридните лакове?

Хибридните лакове се считат за чудесен заместител на акрилните и гел лаковете. Те трябва да украсяват ноктите и да предпазват от външни фактори. Лакът се втвърдява със специална UV лампа. Нокътната плочка е защитена с основа, която освен всичко друго я предпазва от неблагоприятното въздействие на UV лампата и прави маникюра издържан по-дълго (до 3 седмици!).

Какво трябва да знаете, преди да използвате хибридни лакове?

Хибридният маникюр може да се извърши в салон за красота или у дома. Трябва да се помни, че в началото на нашето приключение с хибридните лакове трябва да вземем предвид по-високите разходи. За да направите нокти по този метод, имате нужда от UV лампа, която е най-скъпата от всички необходими неща. В момента на пазара има много фирми, които предлагат на своите клиенти готови комплекти с необходимите артикули за направата на нокти с хибриди. Преди да закупите оборудване, прочетете мненията на други потребители в интернет или отзивите на популярни блогъри, които популяризират различни марки в социалните си медии.

Предимства на хибридния маникюр:

- траен и дълготраен ефект (лакът не се изтрива и не се откъсва),

- добре направените нокти са идеално равномерни и гладки,

- лъскава и естествена изработка,

- след втвърдяване в лампата ноктите са готови, не е нужно да чакате лакът да изсъхне,

- сред другите методи за ноктопластика този е най-безопасният,

- богата гама от цветове и възможност за непрекъснато експериментиране с декорации,

- дълъг срок на годност на лаковете и фактът, че не изсъхват в опаковката си.

Недостатъци на хибридния маникюр:

- използването на ацетона, който разтваря хибридните лакове, може да доведе до изсушаване и разцепване на нокътната плоча,

- носенето на хибрида твърде дълго може да унищожи нокътната плочка,

- точен и прецизен маникюр отнема повече време поради втвърдяването в UV лампата,

- не всеки може да използва хибридни лакове, тъй като при някои хора те могат да причинят алергии,

- цените на хибридните лакове са по-високи, отколкото при традиционните.

Безопасно отстраняване на хибридния лак от ноктите

Най-честата причина за увреждане на ноктите е неумело отстраняване на хибридни лакове. Обикновено за отстраняване на хибрида се използва ацетон, който изсушава нокътната плочка. Освен това изстъргването на остатъците от лак я уврежда.

Този метод кара ноктите да се чупят и разцепват бързо. Най-бързият метод за отстраняване на хибрида е фрезова машина, чието използване изисква прецизност и внимание, за да не се изпили случайно нокътят. Тази форма да се отървете от хибридите също има много опоненти, но ако се направи умело, няма да навреди на ноктите ви.

Анита Найденова
Анита Найденова Отговорен редактор
Новините днес