Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Порно филм в свещен будистки храм хвърли в шок Мианмар

13 февруари 2020, 17:42 часа

Мианмар избухна в гняв след появата на 12-минутен порно филм, заснет в Баган, най-известната туристическа точка в страната и част от списъка на защитените обекти на ЮНЕСКО – център на хиляди свещени будистки пагоди.

Видеото е публикувано в PornHub от потребители, наречени „YeeesYeeesYeees“, които са описани като италианска двойка от 23-тодишни с пиърсинг и татуировки.

Според сайта двойката може да се похвали с повече от 81 000 абонати и над 35 милиона гледания на нейни видеа, откакто се е присъединила към него преди 11 месеца, предаде БГНЕС.

Но голите лудории на двойката в една от древните пагоди на Баган не бяха толкова добре приети в Мианмар, като осъждането срещу тях се разпространи в интернет.

„Нашите пагоди в Баган са Света земя“, написа потребител във Фейсбук с множество ядосани емоджита.

Въпросният филм е бил гледан от близо четвърт милион души до четвъртък вечерта - но е регистрирал два пъти повече нехаресвания, отколкото харесвания.

Управляващият директор на туроперсторската компания „New Fantastic Asia“ постави под въпрос сигурността в пагодите на Баган и призова за действие.

Асоциацията на туроператорите в област Мандалай, където се намират пагодите, добави свой отзив към надигащата се тревога, като заяви, че случаят е лоша новина за индустрия, засегната силно от неволи, свързани с разпространяването на коронавируса.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес