Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Помага ли наистина кокосовото масло при косопад?

05 февруари 2022, 15:40 часа

Категорично Да! Въпреки мазната си природа, благодарение на текстурата си, кокосовото масло не оставя усещане за омазняване и дълбоко подхранва косата, като я предпазва от опадане.

Освен че подхранва косата, се смята, че прилагането на кокосово масло насърчава пигментацията на кичурите, бори се с инфекции и възпаления и по определен начин помага за предотвратяване на косопада и стимулира растежа.

Кокосовото масло е естествен продукт, който можете  да използвате за насърчаване на растежа на косата, както и за предотвратяване на косопад. Това е така, защото успява да подхранва и укрепва косата от корена до върховете.

Като се има предвид хранителното му богатство, индустрията го използва в производството на шампоани, кремове, сапуни и друга козметика за разкрасяване на кожата и косата. Има обаче и такива, които предпочитат да го използват в естественото му състояние, защото смятат, че това е по-ефективен начин да се възползват от неговите свойства.

Кокосовото масло може да ви помогне да се грижите по-добре за косата си и следователно да избегнете проблеми като прекомерен косопад и сухота. Нека видим някои от домашните средства, които са предложени за това по-долу.

Съставки

- 3 супени лъжици кокосово масло (45 г)

- 2 супени лъжици етерично масло от градински чай (30 г)

Подготовка и приложение

- Смесете двете масла и ги сложете в подходящ съд, за да се загреят.

- Сложете на слаб огън, докато получите хомогенна смес. След като е готова, трябва да се остави да се охлади до стайна температура.

- Нанесете върху цялата коса и покрийте с шапка за душ. Оставете да действа през цялата нощ.

- На следващата сутрин свалете шапката и измийте косата си както обикновено, с хладка вода. Ще забележите, че косата ви е по-копринена и по-лесна за разресване.

За да подхранвате добре косата си, може да използвате кокосовото масло като балсам. 

Ето как:

Ще ви трябват 2 супени лъжици кокосово масло (30 г). Приложението може да се направи по време на обичайното измиване на косата или като дълбоко изсушаване.

- Вземете 2 супени лъжици кокосово масло и го разтрийте по цялата коса и скалпа.

- Покрийте го с шапка за душ и го оставете за един час.

- Измийте обилно с вода и незабавно пристъпете към разресване.

Разбира се, не трябва да забравяте, че за оптимални резултати трябва да купувате необработено кокосово масло вместо рафинирано. Освен това кокосовото масло може да се комбинира с други масла, които също осигуряват ползи за косата. Най-използваните са арганово масло, масло от жожоба или масло от сладък бадем. Или да изберете това, според вашите лични предпочитания.

Обърнете внимание на съветите за всяка форма на употреба и открийте всички предимства, които кокосовото масло предлага за грижа за косата. 

Кажете "СТОП" на косопада!

 

Анита Найденова
Анита Найденова Отговорен редактор
Новините днес