Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Подгответе се за досадните летни мухи с тези два лесни трика

12 май 2022, 11:20 часа

Мухите - единственото ужасно нещо на най-любимия ни топъл сезон. Не само досадни, но и носители на един куп болести и зарази, кацат върху нас, храната ни и всичките ни притежания.

Мухите разнасят много заболявания като холера, дизентерия, конюнктивит, коремен тиф и дори туберколоза и макар химическата индустрия да е произвела голям брой продукти през годините, които да ни помогнат в борбата срещу мухите, уви много от тях имат неприятна миризма, не са безопасни и дори не работят.

Какво отблъсква мухите - 10 лесни идеи за реализиране

Но в тези редове ще ви споделим как да се отървете от тях с прости трикове и без препарати.

Етерични масла

Мухите не понасят ароматите на мента, лавандула, евкалипт и лимонена трева и ако наредите из дома си подобни масла, те много ще ви помогнат. Също така можете да запалите свещ с подобен мирис и да я сложите където и да е из дома си. 

Водка

Просто е - сипете бутилка водка в пулверизатор за цветя например и напръскайте цялата стая. Макар и да мирише на алкохол, имайте търпение. За вас изпаренията са безвредни, а мухите ще изчезнат, защото мразят тази миризма.

Колко дълго живеят мухите?

Карамфили

Засадете от карамфила навсякъде из градината или в саксия в дома си - мухите веднага ще си тръгнат от дома ви. Дори и да не искате да засадите такова цвете, вземете си масло с неговия аромат.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес