Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Почистване на кръвоносните съдове с народни средства: Рецепти

24 януари 2022, 12:15 часа

Известно е, че с напредването на възрастта на човешкото тяло настъпва и износването на кръвоносните съдове – те стават по-плътни, увеличават се тяхната крехкост и чупливост, стените се покриват с отлагания на калциеви и холестеролни соли.

Всичко това започва да пречи на нормалното преминаване на кръвта. Има образуване на склеротични плаки, вътрешното пространство в съдовете е силно намалено, понякога до пълно затваряне.

Атеросклерозата е коварно заболяване, което в началния стадий протича напълно безсимптомно. Поради това ужасните последици като инсулт (мозъчен кръвоизлив) или инфаркт на миокарда, като правило, се появяват доста неочаквано в това, което преди се е смятало за здравословно.

Съдови заболявания и тяхното почистване при захарен диабет

Захарният диабет е сериозно заболяване, което често има усложнения.

Атеросклеротичните лезии на кръвоносните съдове на долните крайници при това заболяване са често явление, което може да започне да прогресира доста рано и бързо.

Това се дължи на ниското ниво на физическа активност на пациента, високото кръвно налягане и недохранването.

Почистването на кръвоносните съдове с народни средства за диабет подобрява кръвообращението в краката и помага да се избегнат сериозни усложнения.

Препоръчително е да се извърши тридневно прочистване с отвара от дафинови листа. За еднодневна порция се заливат със 7 листа преварена вода (300 г), слагат се на бавен огън и се вари 5 минути. (без капак). Цялата течност, заедно с листата, се изсипва в термос, където се стои в продължение на 4 часа, след което се прецежда.

Напитката се пие на малки порции за половин ден. За да предотвратите алергична реакция, е полезно да направите почистване.

Курсът продължава 3 дни, една седмица почивка, след което курсът може да се повтори. Така почистването се препоръчва да се прави 4 пъти през първата година, а впоследствие - веднъж годишно.

Уникална рецепта за почистване на кръвоносните съдове

Тройно въздействие (чесън+ мед): взема се 1 л мед, 10 бр. лимони (изцеден сок), 10 бр. чесън (обелете и смелете главите). Всички компоненти се смесват и се остават в продължение на една седмица на тъмно. За почистване трябва да изядете 4 ч.л. веднъж на ден (трябва да е достатъчно за 2 месеца).

Почистване на кръвоносните съдове като превантивна мярка

Периодичното почистване на кръвоносните съдове ще позволи с минимални разходи и без химически лекарства да се предотвратят много сериозни и често необратими заболявания - инсулт и инфаркт, а също така ще накара човек да се почувства по-добре и да води пълноценен начин на живот.

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес