Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

По това може да разберете дали ЧЕРЕШИТЕ са сладки

26 май 2022, 15:20 часа

Вече все по-често можем да срещнем череши на пазара. Макар тяхната цена да не е от най-примамливите, все се намират хора, които да ги купуват. И ако вие сте се почувствали изкушени от кръглите червени плодчета, то тази статия ще ви е много полезна.

Ще споделим ценна информация, която ще ви помогне да разберете дали черешите са сладки или не, преди да сте ги опитали.

Как разбираме сладки ли са черешите?

Ако една череша е добра, нейният вид е леко бляскав. Повърхността й обикновено е гладка и опъната. Докосвайки я, черешата не трябва да е прекалено твърда. Цветът на плода трябва да е равномерен и по него не бива да има петна или други оцветявания. Задължително обърнете внимание и на стеблото на черешите. То трябва да е яркозелено и със свежи листа, ако има такива.

Какво се случва с тялото ни, ако ядем череши всеки ден?

Формата е другото нещо, което подсказва дали черешата е добра или не. Тя трябва да е идеално кръгла. Ако е изкривена, мека или с тъмно стебло, това значи, че е откъсната преди доста време. Когато си купите череши, съхранявайте ги в хладилник, защото говорим за едни от най-капризните плодове. Годността им обикновено е около 3 дни.

Най-хубавото е, че вкусовите свойства и полезни качества на черешите се запазват дори след замразяване. Затова, ако решите да удължите срока им на годност, можете съвсем спокойно да ги приберете на студено в камерата и когато ви се похапват, да ги извадите.

Ако сте решили да ги замразявате, за предпочитане е да ги съхранявате в кутии с капак. Може да ползвате и вакуум пликове, но не е особено желателно.

Надяваме се да сме ви били полезни и с наша помощ лесно да разбирате кои череши са сладки и кои по-добре да не купувате!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес