Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

По какъв начин да накарате СРАМЕЖЛИВ мъж да се пречупи

18 април 2022, 20:15 часа

Да се справи със срамежлив мъж може би е едно от най-големите предизвикателства, с които една жена трябва да се справи в любовен аспект. Особено ако и вие не сте от най-освободените личности. Но за всеки проблем си има решение. Специалистите по темата ни дават няколко полезни съвета, чрез които да провокираме мъжа да излезе от черупката, в която крие истинската си същност. Ето ги и тях:

Приближете се в него, когато се чувства най-добре

Например, ако е спортист или има любимо хоби - посетете го точно в този момент, появете се на негова тренировка и т.н. Така ще го видите в действие, където срамът не съществува. Повдигнете самочувствието му, ръкопляскайте, похвалете го, покажете, че се гордеете с него. Така ще покажете истинските си намерения и ще го предразположите да се отпусне и да стане по-сигурен в себе си спрямо вас. 

Митове за успешна връзка

Правете му комплименти

Но не прекалявайте с комплиментите, а ги правете уместно и на място - да прозвучат възможно най-искрено и не нагласено. Срамежливите хора имат способността да разпознават кога някой е искрен с тях и кога прави всичко с цел да се подмазва и да се хареса.

Изричайте името му 

Обръщайте се към него по име или на галено например. По този начин ще създадете усещане за близост и постепенно ще стопите ледовете. Опитайте се да научите най-основните неща за предпочитанията му - хобита, любима храна, занимания, спорт, работа и т.н. Повдигнете темата за нещата, които го интересуват, за да го предразположите да говори повече.

Задавайте му въпроси

Задавайте въпросите си към него така, че да не може да ви отговори само с да или не, а да провокирате по-дълги и задълбочени аргументации от негова страна. Така спонтанно и естествено той ще се отпусне.

Кои зодии ще започнат романтична връзка през лятото?

Повикайте го да ви помогне

Всеки мъж се гордее и се чувства силен, когато ви помага с нещо. Помолете го да ви подаде ръка, когато се затруднявате с нещо. През това време се възползвайте от времето ви заедно и продължете да му задавате въпроси и да поддържате разговора, но не прекалявайте. Наблюдавайте реакциите му и когато усетите, че е отегчен, го оставете да си свърши работата спокойно.

Кажете му, че ви е било приятно и очаквате да се срещнете пак

Той може би ще се притесни да ви покани отново на среща, ако не е сигурен. Затова му дайте зелена светлина и потвърждение, че ви е било наистина приятно.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес