Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

По цвета на очите се познава душата на човек

24 февруари 2023, 20:50 часа

Казват, че е достатъчно да погледнете някого в очите, за да разберете с кого си имате работа. Оказва се, че цветът на очите казва много за човека, за неговата личност, силните и слабите му страни. Разберете какво казва цветът на очите за характера.

Въпреки че цветовете на ирисите са анатомична наследствена особеност, някои смятат, че те крият доста знания за нас самите и за нашия характер. Каква информация може да се извлече, ако се вгледаме дълбоко в очите на някого? 

Сиви очи 

Хората, които са притежатели на този цвят очи често са изключително креативни. Богатото им въображение ги прави отличници в творческите професии. В същото време те са надарени с голяма сила на волята, която им позволява да излизат победители от многобройните изпитания, които животът поставя пред тях. Те с готовност се впускат в нови и интересни начинания и смело преследват целите си.

В личния си живот понякога са смятани за самотници. Енергията, която съпътства сивооките хора в работата, ги напуска, когато стане дума за любов. Сивооките хора са склонни да бъдат срамежливи и много предпазливи, когато създават нови приятелства.

Внимавайте със спането с отворени очи - тези болести дебнат

Сини очи

Синият цвят на очите често се свързва с известна студенина. Тези хора се смятат за резервирани и дори донякъде затворени в себе си. Спонтанността не е сред силните им страни. Те винаги планират добре ходовете си и мислят много стратегически.

Зад тази маска на аналитичен и строг ум обаче те са склонни да бъдат много чувствителни и донякъде сантиментални, които подхождат прекалено предпазливо към някои въпроси от страх да не бъдат наранени. Те могат да станат верни приятели и партньори, стига да се чувстват сигурни и спокойни около хора, които се грижат за тях.

Зелени очи

Хората със зелени очи обикновено се смятат за много привлекателни. Физическата красота обаче не е единственото или най-важното им качество. 
Обикновено те се характеризират с жива интелигентност. Те са спокойни и много подредени и на тях може да се разчита във всяка ситуация. Крайните срокове са свещени за тях и те никога не забравят обещанията си, дори да изглеждат трудни за изпълнение.

В същото време имат невероятно въображение и с удоволствие се увличат в приключения с приятели. Те бързо се сприятеляват. Често се открояват от тълпата с екстравагантното си облекло или необичайна прическа.

Кои зодии имат най-красивите очи?

Кафяви очи 

Тъмнокафявият цвят на очите характеризира хората, които в живота се ръководят неотклонно от своите принципи и чувство за морал. Те нямат проблем с напористостта. Винаги поемат пълна отговорност за действията и думите си. 
Способни са много бързо да анализират нова информация и да правят точни заключения. Предимство е, че тъмнооките хора се нуждаят от по-малко часове сън.

Ако нюансът на кафявите ириси е малко по-светъл или бирен, такива хора са склонни да бъдат изключително спонтанни, приятелски настроени и заслужаващи доверие, въпреки че понякога могат да избухнат в гняв, когато нещата не вървят по техния начин.

Пъстри очи

Пъстрооките хора обичат да са независими. Техният свободолюбив дух се усеща от всички. Те винаги се притичват на помощ, където е необходимо и са готови да се жертват за някой приятел. Това са хора с широко сърце, на които може да се разчита. Готови са да поемат всякакви рискове и да се намесят там, където трябва.
За тях приятелството е свещена дума. Никога няма да ви предадат. Освен това имат доста ранима и чувствителна душа и ако някой ги нарани, те страдат дълго време. 

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес