Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Петте етапа на връзката, през които минават само силните двойки

16 август 2022, 08:55 часа

Какво възниква истинската любов? Тя е нещо доста непредвидимо. Няма как да създадете сценарий за влюбването – може да се случи навсякъде и по всяко време. Все пак всички отношения стартират и се развиват по различни начини. Все пак психолозите успяват да направят някои изводи, които са един вид тест за любовта.

Ето кои са петте етапа, през които ще успеят да минат само онези двойки, които имат наистина здрава и силна връзка.

Любов

Влюбването е много непредвидимо и безспорно - вълнуващо чувство. Понякога  хлътваш по човек, който е представител на типаж, който смяташ, че никога не би харесала. Няма как да го предотвратиш или контролираш: няма спасение от тази лудост... Така е, защото любовта не е съзнателен избор, а инстинкт. В периода на влюбване партньорът ти в твоите очи е най-идеалният човек на планетата. Така е, докато любовта не премине на следващото ниво. Ако не изчезне преди това...

Развитие

Признаването на любовта вече е съзнателен избор. Това значи, че сме готови да продължим връзката. Започва привързването към партньора, започвате да правите общи планове, доверявате се един на друг, развивате и растете като отношения. Това е етапът, в който много двойки да заживеят заедно или да се оженят.

Разочарование

Отчуждението и разочарованието  са повратна точка. Някои двойки никога не успяват да  я преодоляват. Идва момент на осъзнаване, в който разбираш, че не изпитваш същите емоции към половинката си. Вече на вярваш в безоблачното бъдеще. Няма конкретна причина, но връзката не те удовлетворява. Неща, които не  са ти правили впечатление, започват да те вбесяват. Не се паникьосвайте. Това е само етап – ако сте със силна връзка, ще го преодолеете.

Работа

Тук възлов е начинът на мислене. Не спирай да работиш и върху себе си, и върху връзката: чувствата ще станат по-силни и зрели. Всеки от нас е носител на несъвършенства. Имаме си нашите проблеми и комплекси. Опитай да се влюбиш в недостатъците на половинката си. Истинската любов се нуждае от време, сила и търпение.

Любов, която ще надживее всичко

Не е лесно човек сам да се справя с ежедневните проблеми, затова и подсъзнателно търсим партньори, които да са наши истински съюзници. Трудно е обаче да намерим такъв, който да отговаря напълно на всички очаквания и да успява да покрие всички нужди. Хората са различни и трябва време за адаптация. Ако успеете да минете през всичко заедно, ще си станете най-големите съюзници.

Когато стигнете на този етап, няма да се налага да криете нищо един от друг. Ще познавате добре силните и слабите страни на другия. Ще обичате партньора си такъв, какъвто е. И ще се убедиш, че истинската любов съществува.

Анита Найденова
Анита Найденова Отговорен редактор
Новините днес