Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пет предмета, на които определено не им е мястото в малък апартамент

24 март 2023, 22:00 часа

Декорирането на малък апартамент е трудна задача. За да не допускате грешки, е добре да сте наясно какво не е добре да слагате в едно малко жилище.

И все пак, цветовете, текстурите и мебелите трябва да бъдат избрани, без да навредят на пространството. Но може да бъде много трудно за начинаещ да се справи с това.

Но ако започнете от прости правила, тогава задачата няма да бъде твърде трудна. Важно е само да запомните пет елемента, които определено не са подходящи за такъв дом.

1. Изобилието от декор

Ще се получи само един визуален шум. В малко помещение е добре да се избягва бъркотията. Не прекалявайте със снимки или картини по стените, възглавници на дивана или дори магнити за хладилника. Всичко това създава никому ненужен хаос в помещението

5 тайни на стилния и модерен интериор: Сега всеки може да се справи с тази задача

2. Малки домакински уреди

Дори ако реално имате желание да си вземете гофретник, сокоизстисквачка, тостер и много други, тогава трябва да решите дали всички тези уреди ще бъдат използвани, а не просто да стоят на кухненския плот.

Ако няма възможност да ги скриете в шкафче или чекмедже, тогава не трябва да прекалявате с уредите, в противен случай те само ще заемат място.

3. Столове с облегалка

Не претоварвайте пространството с големи столове. Те са добри само в специални трапезарии. Ако говорим за миниатюрен апартамент, тогава е много по-разумно да закупите малки табуретки, които са тапицирани с мека и светла материя.

Какво прави интериора по-евтин: ТОП 10 знаци

4. Нощни шкафчета в спалнята

Преди да купите, трябва да помислите дали имат практическо значение. Ако трябва да държите предмети наблизо, тогава е по-разумно да направите рафт наблизо в малко пространство.

5. Холни маси

Бихте искали да има масичка за кафе до дивана. Удобно е. Винаги можете да оставите вестник или да сложите чаша чай, докато гледате любимите си предавания. Но все пак такава мебел заема много място, често трябва да се заобикаля, което далеч не винаги е удобно.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес