Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Откажете се от тези 5 навика и ще спестите пари за мечтаната почивка

22 февруари 2022, 17:30 часа

Повечето от нас не успяват да планират разходите и това често се оказва пречка за сбъдването на мечтите им.

В забързаното ежедневие едва ли има човек, който да не мечтае за почивка на някое райско кътче. Но често това остава само мечта заради липсата на средства.

Ако успеем да се откажем от някои от ежедневните си навици, които на пръв поглед изглежда, че улесняват живота ни, най-после ще може да си позволим мечтаната почивка.

Сутрешно кафе или закуска навън

Изчислете колко ще спестите за една година, ако се откажете от този навик. Много по-евтино ще ви излезе да си приготвите кафе у дома и да закусите, преди да отидете на работа. 

Малки опаковки мокри кърпички

Цената им не е висока, но спрямо големите пакети, тя излиза 30 процента повече. 

Кредитни карти

Коварството на този продукт се крие във факта, че в даден момент човек спира да следи разходите си и в края на месеца просто разбира, че е натрупал голям дълг към банката. За да не изпадате в подобна ситуация, по-добре се научете да живеете само със средствата, с които разполагате - харчете толкова, колкото печелите.

Платени абонаменти

Някои от тях се оказва, че далеч не са изгодни, но въпреки това не си даваме сметка.

Импулсивно пазаруване

Всеки има различни начини за облекчаване на стреса. За някои това е хапването на любимата храна, за други консумацията на алкохол, а за трети импулсивното пазаруване. За съжаление само няколко часа след това идва прозрението, че тази покупката е абсолютно ненужна.

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес