Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Opel ADAM бе отличен с награда за интериор

05 юни 2013, 16:01 часа • 26665 прочитания

Голяма награда за един малък автомобил – вчера моделът Opel ADAM бе отличен с наградата за най-добър дизайн на вътрешното пространство на сериен автомобил в конкурса, проведен в рамките на търговското изложение за автомобилни интериори “Automotive Interiors EXPO 2013” в Щутгарт, Германия. Емблематичният градски автомобил успя да изпревари в класацията силни конкуренти като Alfa Romeo 4C, Jaguar F-Type, Renault Clio и новия Range Rover. Конкурсът EXPO AWARD е част от търговското изложение, на което се показват интериорни концепции, материали, методи за обработка на повърхностите, тъкани и компоненти за оборудване на вътрешното пространство на автомобилите. Победителите в седемте категории на конкурса се определят от компетентно жури, съставено от реномирани автомобилни журналисти от цял свят.

 

Eлизабет Ветцел, ръководител вътрешен дизайн на новия модел, изтъкна, че «нашият малък лайфстайл модел предлага близо 82 000 на брой различни комбинации за стилизиране на вътрешното пространство.”

Наградата за дизайн е поредната ярка и привличаща широкото обществено внимание демонстрация на качествата на Opel ADAM. Представеният през месец април 2013 година нов модел вече успя да спечели пет титли в известния конкурс за иновации “Plus X Award”, както и в реномирания конкурс за дизайн “Red dot”.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес