Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обидите, които всяка зодия не прощава – част I

04 март 2022, 22:30 часа

Представителите на всяка зодия имат своите слабости, сред които е и обидчивостта. Търпимостта към обиди обаче се различава, както и нещата, които могат да накарат съответната зодия да ви обърне гръб и да ви зачеркне завинаги от обкръжението си. Коя зодия се обижда най-лесно, коя не прощава и търси отмъщение и коя гледа на всичко с лека насмешка ще разберете в статията.

Овен

Борбени и непримирими като характер, те вървят смело напред през бурите и няма обида, която да ги спре или разколебае. Трудно понасят обаче упреци, които не са заслужили. Ако обидата отговаря на характера им, не я приемат за такава, а мълчаливо се съгласяват. Пробвате обаче да ги наречете безгръбначни – определение, което напълно не отговаря на качествата им – и вижте какво ще последва. Представителите на зодия Овен ще се разсърдят и ако ги считате за зависими. Горди и винаги напред с рогата, те са всичко друго, но е и инструмент в нечии ръце, не и зависими от някого.

Телец

Телците са изтънчени, обичащи хубавата храна, хубавия живот и луксозните вещи, но не приемат да бъдат характеризирани като повърхностни, материалисти или зависими от охолството. Телецът гледа на високия си стандарт на живот като на доказателство за значимостта си и всяка обида на тази тема го засяга дълбоко. Той не е материалист, той би помогнал на всеки и раздал от богатството си, той просто е успешен. И луксът в живота му е само доказателството за това.

Близнаци

Близнаците се гордеят с това, че са хора, на които може да разчитате. Не смейте да ги окачествявате като несериозни или ненадежди, за да не ги изгубите. Ако искате да се освободите от присъствието на някой Близнак в живота си, просто го наречете вятърничав. Гарантирано ще развалите завинаги отношенията си. Близнакът винаги е там – до приятелите си, за да им помага и не заслужава да бъде наричан неблагонадежден.

Рак

Раците дълго премислят и предъвкват обидите. Те трудно ги забравят и прощават. Дори привидно да изглежда, че Ракът не е сърдит, след няколко дни или седмици, когато той ви напомни какво сте му казали и с какво сте го обидили, ще разберете, че още не е забравил и не е простил. Когато го обидите, Ракът с лекота може да ви изрие от живота си. Най-болезнено за него е да бъде наречен незрял, капризен или мрънкащ. Ракът не мрънка, той споделя мнение, Ракът не е оплакващ се, той споделя опит, Ракът не е незрял, той просто е запазил детето в себе си – така мисли и всяка дума, противопоставяща се на това, води до разрив в отношенията.

Лъв

Лъвовете имат висока самооценка. Те възприемат себе си като господари и царе и обичат да слушат похвали от своите „поданици“. Ако искате да чуете рева на Лъва, кажете му, че е надут и егоцентричен. После се пригответе дълго време да не пресичате пътя му и забравете за добрите отношения с него. Тази обида няма да ви я прости.

Дева

Представителите на тази зодия не търпят критика под никаква форма. Те са най-обидчивите, най-чувствителните на тема чуждо мнение и всяка лоша дума за тях, всяка обида ги изкарва за дълго извън релси. Девата няма да ви прости. Тя няма да търси път за отмъщение, но и ще разруши пътя между вас, не оставяйки нито един мост за връщане обратно.

Следва продължение…

 

Валентина Атанасова
Валентина Атанасова Отговорен редактор
Новините днес