Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новогодишно и коледно гадаене с огледала: Поглед в бъдещето

14 декември 2022, 19:34 часа

Новогодишните празници наближават, а Коледа е най-доброто време за гадаене. С тяхна помощ ще можете да надникнете в собственото си бъдеще и да разберете какви събития ще се случат скоро.

По традиция гадаенето започва на 25 декември и завършва на 7 януари. По това време хората гадаят не само за годеника, но и се опитват да разберат съдбата, както и да се подготвят за събитията, които ги очакват съвсем скоро. Експертите препоръчват да вземете под внимание гадаенето с огледала, които са точни и лесни за изпълнение.

10 народни поверия за Бъдни вечер

Гадаене за годеник

Традиционните коледни гадания се извършват само през нощта. За да направите това, изключете светлините в къщата, запалете свещ и поставете огледало, така че пламъкът да се отразява в него. След това седнете пред огледалото, срешете косите си и кажете:

„Моят годеник, кукере, ела при мен да се запознаем. Кажи името си и се покажи."

След като изречете необходимите думи, надникнете в огледалото, опитвайки се да видите фигурата на човек. След няколко минути свещта се гаси и гребенът се поставя под възглавницата. Сънят се помни, за да разберете кой ще бъде годеникът.

Гаданията на старите българи за човек според деня, в който е роден

Гадаене по желание

Гаданието на огледалото ще ви помогне да разберете дали заветната мечта ще се сбъдне. Провежда се преди Нова година. Напишете желанието си върху огледалото, а до него поставете пет елхови клонки. След това напуснете къщата за няколко часа. Ако думите изчезнат, тогава мечтата ще се сбъдне и ако надписът остане, тогава трябва да промените приоритетите и да мечтаете за нещо друго.

Лесно гадаене у дома с лист и химикалка

Гадаене за бъдещето

Джобно огледалце се потапя в сол и се оставя за половин час, след което се изважда и се измива с течаща вода. През нощта поставете огледалото върху бяла кърпа, запалете восъчна свещ и кажете: „Гледам се в огледалото, откривам бъдещето, намирам отговори.“ След това три пъти капнете восък върху огледалото, изчакайте да се втвърди и след това разгледайте капките.

Кръглите капки показват, че в бъдеще няма да има проблеми и трудности.

Пръснати капки - възможни са незначителни проблеми, но няма да е трудно да се справите с тях.

Восъкът се разпространява на ивици - в бъдеще ще има възходи и падения.

Всички капки са различни - предстоят трудности, не можете да се доверите на непознати.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес