Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нов трик за намаляване на подпухналостта в лицето сутрин

09 юни 2022, 13:43 часа

През топлите месеци е често срещан проблем при жените да се събудим сутрин и лицето да ни е отекло и подуто. Освен дискомфортно е и визуално неприятно, като допринася да изглеждаме неотпочинали. В социалните мрежи последно време се появи нова тенденция, която измества ледените кубчета сутрин и е много ефективна. Бюти и лафстайл инфлуенсърката Ванеса Кьосина сподели своя трик за скулптурирано и свежо лице сутрин, а именно масаж на лицето със замръзнала краставица.

„Обелете краставицата и я сложете във фризера за през нощта. Използвайте веднага, след като се събудите. Масажирайте винаги по посока нагоре и навън“, обяснява Ванеса.

Това се прави, за да се получи „лифтинг ефект“. Други ползи са свиването на порите, бляскава кожа, стягане на лицето и цялостно по-свежо излъчване. Също в дългосрочен план можем да се радваме на по-скулптурирано лице и гладка кожа.

Фейс масажите са истински хит тази година, като грижата за кожата се превърна в приоритет. Доказано е, че без интервенции се намаляват бръчките, акнето и белезите по лицето. Това се постига чрез различни видове продукти на пазара, като „гуа ша“, „фейс ролери“, а защо не и краставици?

Красавицата споделя със своите последователи ползите от тази процедура, а именно:

-свиване на порите

-премахване на тъмните кръгове и торбички под очите

-ензимите в краставицата естествено ексфолират кожата

-премахване на подпухналостта

-убива бактериите и лекува акнето

-сияйна кожа

Никол Караиванова
Никол Караиванова Отговорен редактор
Новините днес