Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

НИКОЙ не предполага, че с тялото му ще се случи това, ако спи с ЧОРАПИ

03 ноември 2021, 11:39 часа

Темата за чорапите е често обсъждана при двойките. Обикновено мъжете са привърженици на този аксесоар, най-вече през студените дни от годината, докато дамите напълно го отричат. Специалистите обаче са категорични, че носенето на чорапи през зимата може да доведе до редица положителни явления, които бързаме да споделим с вас.

До какво може да доведе спането с чорапи?

• По-лесно заспиване;

Когато поставите чорапи върху краката си и се пъхнете под завивките, ще заспите с минимум 15 минути по-рано, отколкото обикновено. Това се дължи на затоплянето на краката и разширяването на кръвоносните съдове. Топлината тръгва по тялото и мозъкът получава сигнал, че е време за сън.

• Подобряват интимните взаимоотношения;

Счита се, че ако спите с чорапи, това ще се отрази положително не само на общото ви здраве, но и на сексуалното. Според направени преди време проучвания, става ясно, че двойките, които спят с чорапи, се чувстват много по-щастливи, когато става въпрос за сексуалния им живот, в сравнение с онези, които спят боси.

• По-меки ходила и по-гладка кожа;

През зимата, когато температурите са драстично по-ниски, кожата на краката започва да се изсушава. На сутринта ставаме свидетели на по-груби и не добре изглеждащи ходила. Спането с чорапи е в състояние да реши този проблем.

Какво се случва с нас, когато спим с чорапи на краката си

• Помагат на хора, които имат горещи вълни;

Спането с чорапи значително успява да облекчи тези състояния и да ви накара да се чувствате много по-добре.

• По-малко изпотяване в жегите.

Звучи изумително, но да – чорапите са способни да предотвратят изпотяването в жегите. Това се дължи на регулирането на температурата на тялото.

Ако все още имате известни колебания дали да заспите с чорапи върху краката си или не, съветът ни е да опитате и сами да се уверите, че всичко това, за което споменахме, ще бъде налице. Подарете си спокоен и пълноценен сън!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес