Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Никога не смесвайте тези препарати за почистване, защото са ОПАСНИ за здравето ви!

29 октомври 2021, 10:35 часа

Амоняк и белина

Комбинирането им може да доведе до токсични изпарения, които могат да предизвикат сериозни химически изгаряния по кожата, лицето, очите, белите дробове, гърлото.

Направете килима като нов без препарати с тези прости методи!

Оцет и белина

Когато смесвате киселинен продукт с белина се отделят отровни хлорни пари. В този случай те също предизвикват химически изгаряния, най-вече по очите и белите дробове. 

Перхидрол (хидроген пероксид) с оцет

Смесването на водороден прекис с оцет води до пероцетна киселина. Тя е силно корозивна и може да създаде дразнещ ефект. При по-високи концентрации може дори да се получат изгаряния и наранявания по цялото тяло.

Спирт и белина

При тази откровено опасна комбинация се отделя хлороформ. А както добре знаете, той води до замайване и е възможно даже да изгубите съзнание. При това положение излагате на огромен риск не само кожата и очите си, но цялата нервна система, белите дробове, черния дроб, бъбреците.

Белина и препарат за почистване на тоалетни

Много от препаратите за почистване на тоалетната чиния са с киселинна формула, а смесването им с белината води до токсични изпарения. 

Евтин трик – сложете паста за зъби в тоалетното казанче и ще забравите за скъпите препарати

Два различни препарата за отпушване на канали

Всеки препарат за отпушване на канализацията е с различна формула и за това е забранено е да смесвате различни препарати, за да избегнете не само отделянето на отровни пари, но и отделянето на хлорен газ, който може да доведе донеимоверни щети и дори експлозии.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес