Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Никога не изхвърляйте тези неща в тоалетната

11 септември 2021, 18:25 часа

За да сте сигурни, че тръбите ви няма да се запушат, ето 10-те елемента, които наистина трябва да избягвате да хвърляте в тоалетната.

1. БЕБЕШКИ КЪРПИЧКИ

Това е важно. Дори да твърдят, че се разграждат, никога не хвърляйте бебешки кърпички в тоалетната. Те причиняват запушвания. За целта използвайте кошчето за отпадъци. Дори кърпичките, които могат да се разлагат, не го правят като тоалетната хартия, което при всички положения причинява редица проблеми с канализацията. 

2. ПАМУЧНИ ТАМПОНИ ИЛИ ДРУГИ ПРОДУКТИ ОТ ПАМУК

Памучните топки са безопасни за изхвърляне - те не се разпадат като тоалетната хартия, и всичко, което наистина правят, е да се слепват в тръбите ви и да създават проблеми надолу.

3. МЕНСТРУАЛНИ ПРОДУКТИ

Това може да ви изненада, но менструалните продукти също никога не  се пускат в тоалетната. Те са предназначени да абсорбират вода. Ако ги хвърлите в тоалетната, ще си създадете сериозен проблем.

4. ПРЕЗЕРВАТИВИ

Презервативите  не се разтварят във водата, така че изхвърлянето им може да запуши тоалетните и септичните ями.

5. ПЕЛЕНИ

Точно като менструалните продукти, памперсите са предназначени да абсорбират вода. Пелените не се разпадат във вода и могат да доведат до скъпи щети на вашата система. Изхвърлете всички памперси в кофата за пелени.

6. КОНЕЦ ЗА ЗЪБИ

В допълнение към запушването на тръбите, изхвърлянето на конец за зъби може да причини екологични щети. Конецът основно се превръща в мрежа, улавяйки и задържайки други отломки - той дори може да се увие около части от септичната ви система и да изгори двигателя.

7. ХАРТИЕНИ КЪРПИ И САЛФЕТКИ

Сигурно мислите, че хартиените кърпи и салфетките не са толкова различни от хартията за тоалетна, но те не могат да се разрушават като нея. В случай, че се налага да употребявате хартиени кърпи или салфетки вместо тоалетна хартия, изхвърлете ги в коша за отпадъци. Така ще си спестите много излишни нирви

8. МЕДИКАМЕНТИ

Ако имате стари хапчета, от които искате да се отървете, не ги пускайте в тоалетната. Те няма да се  разградят правилно, което означава, че лекарството попада във водата и може да окаже токсичен ефект върху природата.

9. ФАСОВЕ ОТ ЦИГАРИ

Освен че причиняват запушвания, фасовете на цигарите са направени от токсични химикали и не трябва да попадат в околната среда.

10. КОТЕШКА ТОАЛЕТНА

Някои марки котешки тоалетни твърдят, че могат да се изхвърлят в тоалетната. ВЪпреки това, не изхвърляйте котешки тоалетни в тоалетната. Всичко, което прави, е да добавя още неща към водата, които затрудняват пречистването.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес