Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ние създаваме магия: Ето как да празнуваме правилно Нова година

27 декември 2023, 16:33 часа

Новогодишните празници са време, изпълнено с очакване на чудеса както за деца, така и за възрастни. Подготовката за него може да бъде ключова за създаването на специална атмосфера и положителни очаквания за бъдещето. Психолози споделят ценни съвети как да се подготвим за Нова година, като вземем предвид различни аспекти на този празник.

Дядо Коледа - мит или реалност

Един от основните символи на Нова година е Дядо Коледа. Психолозите подчертават колко е важно да се разказва на децата за съществуването му. Твърдейки, че Дядо Коледа е реален герой, чиято резиденция е в Лапландия, психолозите съветват да използвате снимки, книги или видео материали като доказателство.

Важно е обаче да запомните момента, в който децата осъзнават, че не Дядо Коледа е донесъл подаръците под елхата, а собствените им родители. Препоръчва се да им се обясни, че това не е измама, а знак на любов и желание да се носи радост. Няма нужда да се твърди умишлено, че Дядо Коледа не съществува.

Нещата, които НЕ трябва да правите на коледното парти

Как правилно да празнуваме Нова година, подаряваме и желаем?

Въпросът за избора на подарък за дете често тревожи родителите. Добре е да се вземат предвид неговите желания и да се стремим подаръкът да не предизвика разочарование. Важно е да обсъдите с децата си, че е добре да поискате конкретни подаръци и да се радвате на сбъднати мечти, но не трябва да се поддавате твърде много на завишените изисквания.

Що се отнася до разходите за подготовка за празниците, психологът съветва да започнете с определяне на бюджет и съставяне на списъци. Това ще помогне да се избегнат ненужните разходи и ще се създаде ясна представа за възможностите на семейството.

Как ще посрещнат зодиите Нова година, ако празнуват заедно

Формулиране на пожелания и благодарност

В последния етап от годината експертите препоръчват практиката на благодарност за всички преживени моменти, както положителни, така и отрицателни. Това ще ви помогне да осъзнаете натрупания опит и стойността на всяко събитие, дори да е било трудно или стресиращо.

Нова година е не само време за подаръци и празнуване, но и възможност за създаване на специална атмосфера на очакване и благодарност. Психологическите аспекти на подготовката за този празник могат да ви помогнат да го направите специален и запомнящ се както за деца, така и за възрастни.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес