Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Неприятно, дъвка залепна на косата: Най-добрият начин да я премахнете

18 февруари 2022, 17:15 часа

Дъвката в косата е неприятна ситуация, която, уви, може да се случи на всеки. Няма нужда да се паникьосвате - няма да се налага да се разделяте с косата си!

Ще ви покажем как да извадите дъвки от косата си без помощта на ножици.

Как да премахнете дъвка от косата?

Отстранете дъвката от косата с майонеза

Нанесете една чаена лъжичка майонеза върху косата, оставете за 5-10 минути, след което я отстранете и измийте косата си. По принцип може да се използва всеки продукт с високо съдържание на масло. По-добре е да вземете пастообразно масло, като фъстъчено масло - ще бъде по-лесно да го втриете в косата си.

Нанесете маслото върху засегнатата коса със стара четка за зъби или пръсти. За да предотвратите разпространението на дъвка в косата върху други кичури и да не залепва по главата ви, поставете обикновена супена лъжица под засегнатата област. Когато дъвката стане мека, отстранете я с кърпа и след това измийте косата си с шампоан. Между другото, вазелинът може да замени маслото.

Отстранете дъвката от косата със студено

Този метод е подходящ, ако дъвката е залепнала по краищата на косата. Добавете няколко супени лъжици сол в голяма тенджера с вода и замразете за един час. Солта ще предпази водата от замръзване и ще позволи на водата да се охлади колкото е възможно повече. След това извадете тенджерата, изсипете водата във ваната и поставете косата си там, така че дъвката да замръзне. Тя ще стане твърда и чуплива и може лесно да се отстрани от косата. Алтернативата са кубчета лед. Просто ги нанесете върху косата си и изчакайте дъвката да замръзне. След това измийте косата си с шампоан.

Отстранете дъвката от косата със сода за хляб

Смесете вода и сода за хляб, за да създадете гъста, подобна на паста смес. Нанесете пастата върху косата с дъвка, изчакайте да изсъхне и след това я изчеткайте. Измийте косата си с шампоан.

Отървете се от дъвките в косата си с лимон

Смесете лимоновия сок с балсам за суха коса. Изсипете получената смес в бутилка със спрей. Напръскайте върху дъвката. След известно време ще можете да срешете дъвката от косата си. Измийте косата си с шампоан.

Отстранете дъвка от косата с паста за зъби

Нанесете паста за зъби върху косата, докато започне да се отделя и разресва.

Сега знаете какво да направите, ако дъвка залепне по косата ви!

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес