Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Неподозираните употреби на лака за коса

09 март 2022, 17:50 часа

Учудващо е как можем да използваме някои продукти като сода за хляб, лимонена киселина и други за почистване и освежаване. Сигурно не сте си и помисляли, че лакът за коса може да има различно приложение от това да фиксира косата. Ако не знаете за това, то в следващите редове ще научите за какво можете да използвате лака.

Убива мухите

Ако ви дразни досадното жужене на мухите и комарите, то може да използвате лак за коса. Миризмата му обаче е силна и го имайте предвид. Затворете всички прозорци, напръскайте помещението и излезте. След няколко минути се върнете, отворете и след това почистете останките.

Предотвратява разпространението на бримки по чорапогащника

Ако и на вас ви се е случвало да се появи бримка, която да се разплете чак до горе, то вие сте част от 99% от жените в света. Няма жена, на която поне веднъж да не ѝ се е случило. Спор няма, че е неприятно, а още по-зле става, защото се случва най-неподходящия момент. Затова винаги носете лак за коса в чантата си. Той веднага ще стопира бримката, а вие можете спокойно да продължите деня си.

Премахва петна от червило

Те са много упорити по дрехите, чашите и изобщо всичко, което се докосва до устните ни. За да се отървете от петното, напръскайте плата с лак. Изчакайте да подейства, а след това изперете с топла вода и сапун. Направете го и за всяка друго място, което може да се измие, но има следи от червило.

Запазете боята по обувките

След като сте освежили обувките си, искате да ги запазите по-дълго в този им вид. Нанесете лак за коса. Той не само стабилизира косата, но ще фиксира боята на обувките, като не ѝ позволи да се разпространи нагоре по панталоните.

Удължава живота на букетите

Ако са ви подарили наскоро букет, но той вече е увехнал, можете да върнете блясъка му с лак за коса. Напръскате откъснатите цветя и ще запазите свежестта им за по-дълго време. Така ще можете да им се порадвате за по-дълго време.

Премахване на петната от мастило

Ако химикалката се е разляла по любимата ви блуза, не се притеснявайте. Както вече видяхме, спреят за косата може да помогне с упорити петна. Напръскайте петното с лак обилно. Изчакайте да минат поне 20 минути и след това изплакнете с топла вода. По този начин ще спасите любимата си дреха, независимо от каква материя е.  С лакът можете да махнете упоритите петна от мастило и на други места, не само на дрехите. Техниката е същата.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес